Hovedinnhold

Lover at ny vin er bakrusfri

Er dette den «nye vinen»?

TESTER: Ulrika Melin mekret ikke noe til allergiske reaksjoner eller tungt hode etter å ha drukket vinen. Foto: Afotnbladet/Annika Af Klercker
TESTER: Ulrika Melin mekret ikke noe til allergiske reaksjoner eller tungt hode etter å ha drukket vinen. Foto: Afotnbladet/Annika Af Klercker
Banker alltid hodet dagen derpå? Nå lover produsenten av en ny australsk vin at bakrusens dager er talte.

Denne saken handler om:

Undersøkelser viser at fire av ti personer får skallebank når de drikker rødvin. Majoriteten av disse er kvinner.

- For meg er det som en varm lue som legger seg over hodet når jeg drikker vin. Jeg blir tung og trøtt, og har vondt i hodet når jeg våkner, sier Ulrika Melin til Aftonbladet.

Dessuten blir huden like rød som vinen selv.

- Jeg blir rødflammet på halsen, på kinnene og ørene, sier Melin.

- Platt smak

Hun og samboeren var nylig Sveriges første til å prøve den nye australske vinen Ken Creek. Med et lavere nivå av histaminer og garvesyre enn andre viner på markedet i dag, skal den forhindre hodepine og allergiske reaksjoner.

Men, hva med smaken?

- Først var den fyldig, men senere ble den ganske platt. Men en bra matvin vil jeg si det er. Og jeg ble ikke det minste rød, og kjente meg lett i hodet. Heller ikke dagen etter kunne jeg merke at jeg hadde drukket, sier Melin.

Allergilege Per Gyllfors er skeptisk til den nye vinen.

- Jeg vil nok se en real undersøkelse først, der folk ikke vet hva de drikker. Denne kvinnen visste jo om vinens påståtte egenskaper, og virker å ha vært positivt innstilt til resultatet, mener han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse