Hovedinnhold

- Alkohol og sigaretter farligere enn LSD

- FARLIGERE ENN LSD: Det mener en britisk forsker. Foto: SCANPIX
- FARLIGERE ENN LSD: Det mener en britisk forsker. Foto: SCANPIX
Alkohol og sigaretter er farligere enn narkotiske stoffer som LSD, cannabis og ecstasy, mener den britiske regjeringens rådgiver i narkotikasaker.

Denne saken handler om:

Professor David Nutt ved Imperial College i London tar til orde for et system som klassifiserer narkotiske stoffer, slik folk bedre skal forstå den relative skaden lovlige og ulovlige stoffer gjør.

I et notat klassifiserer Nutt alkohol på femteplass, etter heroin, kokain, barbiturater og metadon. Tobakk blir plassert som nummer ni, foran stoffer som cannabis (11. plass), LSD (14. plass) og ecstasy (18. plass).

- Det er ingen som sier at ikke narkotika er farlig. Men for å hindre at unge begynner med narkotika, må vi gi dem nøyaktig og troverdig informasjon. Om man tror at ungdom lar seg skremme til ikke å bruke narkotika, tar man trolig feil, sier Nutt.

Nutt skapte kontrovers tidligere i år da han uttalte at å ta ecstasy ikke var farligere enn å ri på hest.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse