Hovedinnhold

Alkohol krymper hjernen

(VG Nett) Et langvarig og høyt alkoholbruk er skadelig for hjernen og slår ekstra dårlig ut for kvinner, hevder amerikanske forskere.

Denne saken handler om:

AvLIV ANETTE KRISTENSEN

ØL: Store mengder kan skade hjernen, hevder forskere. Foto: Apéritif
ØL: Store mengder kan skade hjernen, hevder forskere. Foto: Apéritif

Resultatene om at hjernen krymper av stort alkoholforbruk fremkommer av en undersøkelse som ble presentert på årsmøtet til den amerikanske nevrologiforeningen i Boston i helgen.

Resultatene bygger på hjernescanning (MRI) av 1.839 personer i alderen 34 til 88 år. De ble delt inn i fem grupper avhengig av hvor mye de drakk.

Personer med et høyt alkoholinntak defineres som mer enn 14 drinker i uka.

- Forskning viser at alkohol har en positiv effekt på hjerte- og karsykdommer for personer som drikker litt eller moderate mengder med alkohol, sier forskningsleder Carol Ann Paul i en pressemelding.

Hun legger til at denne undersøkelsen viser at et høyt alkoholkonsum kan redusere volumet på hjernen.

Ifølge forskere fra Wellington College er sammenhengen enda tydeligere hos kvinner enn hos menn, spesielt for kvinner i 70-årsalderen.

Forskere vil følge opp undersøkelsen for å finne ut om resultatene holder seg.

VG Nett har ikke ansvar for innhold på eksterne linker.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse