Hovedinnhold

Velg riktig bukse til din fasong

Hva slags kropp har du? Her får du tips om hva slags bukser som passer til din kropp.

Denne saken handler om:


PÆREFORM: Er du litt stor over baken og rundt midjen, bør du være forsiktig med bukser som er trange hele veien. Da er det bedre med en bukse som sitter tight oppe over hofter og lår, men som slipper litt over kneet og nedover leggen. Formfulle jenter bør ikke velge bukser som er veldig lave på livet. Hvis man må litt opp i størrelsen (og evt. over til unisexmodeller) for å få plass til rumpa, risikerer man å få mye stoff foran i gylfen. Derfor kan man med fordel velge en bukse som er lav foran, men høy bak.

KRAFTIGERE JENTER: Velg bukser som er høyere på livet, og har store, litt tettsittende lommer. Trenden går fra bootcut mot rettere ben, men jenter som er kraftig over rumpe, hofter og lår, bør velge en bootcut og gjerne la bukser sitte litt stramt over lårene.

BREDE HOFTER: Jenter med brede hofter og tynne lår og legger, bør velge jeans med stretch som er litt høy på livet.

KORTE BEIN: Kan manipuleres ved å kjøpe smale bukser i såkalt slimfit med helt rette ben. Selv om sleng er helt ute, og bootcut på vei ut hva trend angår, er de fortsatt populære her til lands. Mange med korte ben liker sleng og bootcut fordi jeansen da skal være lengre og nesten subbe ned i bakken. Slik får man et inntrykk av at benet er lengre.

GUTTEKROPP: Jenter med rette og smale guttehofter kan med fordel velge en jeans som er lav på livet. La den henge løst fra hoften. Det er veldig trendy nå.

Hvis du ikke vil ha jeansen vid, velg en smal modell som sitter over hoften og har rette ben.

TIMEGLASSET: Velg jeans som er svingt inn i midjen, og sitter litt høyt i livet. Buksen bør følge hoftens bue, men ikke være åletrang hele veien ned til skoen. Rette bukseben eller en liten bootcut for å balansere proporsjonene.

TYNNE OG LANGE JENTER: Står friere i valg av modell, og kan velge både høy og lav på livet. Er man veldig tynn og ønsker å skjule dette, bør man gå for rette ben heller enn helt tettsittende.

RIDEBUKSELÅR: Velg en bukse som sitter over hoften, er innsvingt i midjen, og slipper rett ned der låret er bredest.

HJERTEFORMET RUMPE: Da er det bare én ting å gjøre: Bruk trange jeans og fremhev det du har.


DETTE ER TRENDY NÅ:

1. Rette, smale, ettersittende eller trange bukser for jenter, gjerne helt mørke og uvaskede. Velg gjerne en bukse med litt stretch så formen holder seg, og gå ned en størrelse.

2. Baggy, avslappede bukser som henger løst fra hoftene. Det skal se ut som du har lånt buksen av kjæresten. Når det gjelder vask, skal det være individuelle slitasjer.

Enten du gjør det selv med utgangspunkt i en rådenim (lar vær å vaske dem), eller du kjøper den ferdigslitt, hvor slitasjen er gjort med hånd.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse