Hovedinnhold

Vordende pappaer får også stor mage

FÅR PAPPAMAGE: Menn spiser mer når partneren er gravid, viser en ny undersøkelse. Foto: Scanpix
FÅR PAPPAMAGE: Menn spiser mer når partneren er gravid, viser en ny undersøkelse. Foto: Scanpix
(VG Nett) En ny undersøkelse viser at det ikke bare er kvinner som får mage når de er gravide - også partnerne deres legger på seg flerfoldige kilo.

Denne saken handler om:

Ifølge BBC viser en undersøkelse med 5000 menn at de i gjennomsnitt la på seg 6,4 kilo under partnerens graviditet.

Flere har sagt at de fikk servert større måltider i denne perioden enn til vanlig og at det også i var mer snacks liggende i hjemmet enn ellers.

VGD: Diskuter trening og kosthold her

Én av fire sa også at de bevisst spiste mer for å få partneren til å føle seg mer komfortabel med sin egen naturlige vektøkning.

Kjøpte «pappaklær»

I snitt ble mennene fem centimeter større rundt livet, og en av fire så seg nødt til å kjøpe egne «pappaklær» som de kunne ha under partnerens graviditet.

Men selv om mennene fulgte kvinnenes vektøkning, var det bare én av tre som fulgte partneren når man skulle ned i vekt etter fødselen.

Interesseorganisasjonen Fatherhood Institute ber fedre tenkte på å spise sunt når partneren er gravid. Mange hadde oppgitt at de spiste mye pizza og sjokolade.

- Fedrenes helsemessige adferd under graviditet er veldig viktig, fordi den påvirker partneren og dermed også barnet. Det er viktig at helsevesenet henvender seg til fedre også i denne viktige perioden, sier en talsperson til BBC.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse