Ny rapport lanserer «global diett»: – Inntak av rødt kjøtt og sukker må halveres

For å sikre sunn mat til jordens økende befolkning må vi globalt redusere inntaket av rødt kjøtt og sukker med 50 prosent, og doble inntaket av nøtter, frukt, grønnsaker og belgfrukter.

  • Nanna Johannessen

Det er en av konklusjonene fra EAT-Lancet-kommisjonen, som denne uken publiserer en stor vitenskapelig rapport over hva som må til for å sikre den stadig økende befolkningen i verden nok, sunn mat.

Flere artikler

  1. Gunhild Stordalen vil redde verden med mat: – Mye av kritikken bygger på misforståelser

  2. Gunhild Stordalen om ny kostholdsrapport: – Vil kreve en enorm omstilling

  3. Professor om EAT-dietten: – Bekymret for fedme

  4. Pluss content

    10 gode råd for et kosthold som tar vare på både kloden og helsen din

  5. EAT svarer på kritikken: – «Alt som før» ikke bra nok når det gjelder mat

Fra andre aviser

  1. Rapport: Forbruket av kjøtt og sukker må halveres

    Bergens Tidende
  2. EAT-dietten er ikke bærekraftig – i Norge

    Aftenposten
  3. EAT og den store matkampen

    Aftenposten
  4. Skal vi spise frikadeller, kjøttboller og kjøttkaker i fremtiden? Eller blir det spirer og insekter?

    Aftenposten
  5. Spis mindre kjøtt

    Aftenposten
  6. Hva bør vi egentlig spise? Bærekraft og helse kan være på kollisjonskurs

    Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no