Ny rapport lanserer «global diett»: – Inntak av rødt kjøtt og sukker må halveres
For å sikre sunn mat til jordens økende befolkning må vi globalt redusere inntaket av rødt kjøtt og sukker med 50 prosent, og doble inntaket av nøtter, frukt, grønnsaker og belgfrukter.
Publisert:
Det er en av konklusjonene fra EAT-Lancet-kommisjonen, som denne uken publiserer en stor vitenskapelig rapport over hva som må til for å sikre den stadig økende befolkningen i verden nok, sunn mat.
Flere artikler
Gunhild Stordalen om ny kostholdsrapport: – Vil kreve en enorm omstilling
Kjøttbransje-topper reagerer på ny kostholds-rapport: – Ikke mulig
Professor om EAT-dietten: – Bekymret for fedme
EAT svarer på kritikken: – «Alt som før» ikke bra nok når det gjelder mat
10 gode råd for et kosthold som tar vare på både kloden og helsen din
Fra andre aviser
- Bergens Tidende
Rapport: Forbruket av kjøtt og sukker må halveres
- Aftenposten
EAT og den store matkampen
- Aftenposten
Skal vi spise frikadeller, kjøttboller og kjøttkaker i fremtiden? Eller blir det spirer og insekter?
- Aftenposten
EAT-dietten er ikke bærekraftig – i Norge
- Aftenposten
Vi trenger en ny matmelding for sunn og bærekraftig norsk mat
- Aftenposten
Spis mindre kjøtt