SIZE MATTERS: Sørkoreanske forskere har kommet frem til at lengden på en manns ringfinger har en direkte sammenheng med vedkommendes testikkelstørrelse. Foto: Grafikk:Nicolai Hjelle,

Studie: Lang ringfinger = store baller

Er ringfingeren din lengre enn pekefingeren din? Hvis svaret
er ja, er du trolig mer fruktbar enn andre menn.

Eivind Lindkvist Johansen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I en undersøkelse inspiserte forskere fra Gachon-universitetet og Seouls nasjonale universitetssykehus i Sør-Korea testiklene og fingrene til 172 menn.

I den nye studien, gjengitt i den britiske avisen Daily Mail, går det frem at mennene med lengre ringfinger enn pekefinger hadde større testikler enn de med motsatt fingerstørrelse.

De sørkoreanske forskerne avdekket også at hverken alder eller høyde påvirket resultatet, men derimot at en manns vekt kan ha en effekt på størrelsen. Andre studier har tidligere påvist en sammenheng mellom testikkelstørrelsen og sædproduksjonen hos voksne menn.

Tidligere har man også antatt at utviklingen av menns kjønnsorganer har vært knyttet til den andre og fjerde fingeren på hånden. Dette skyldes de såkalte Hox-genene, som blant annet regulerer dannelsen av nye strukturer tidlig i den embryonale utviklingen, som for eksempel fingre og testikler.

Pene kvinner - lang ringfinger

I 2003 omtalte VG forskerne Bernhard Fink og Nick Neave. De to, fra henholdsvis universitetet i Wien og Northumbria i Newcastle, gjennomførte et lignende eksperiment for å se om fingerlengde hadde noe å si for utseendet til menn og kvinner.

Forskerne undersøkte 50 kjente kvinner og 30 kjendismenn, og kom frem til at jo lengre en manns ringfinger var i forhold til pekefingeren, jo større sannsynlighet var det for at han hadde et mindre attraktivt ansikt.

Det motsatte var tilfellet for kvinnene: Jo lengre pekefingeren var, jo mindre tiltrekkende var kvinnens ansikt.

Større testikler - flere problemer

Menn med lengre pekefinger kan trøste seg med at en annen studie, omtalt av avisen The Independent, har konkludert med at de som er utstyrt med de minste testiklene har flere biologiske fordeler - som blant annet gjør dem til bedre fedre og ektemenn.

Den sistnevnte undersøkelsen viste blant annet at større testikler innebærer et høyere testosteronnivå i kroppen, noe som forskerne sier ofte forekommer hos menn som er utro mot sine partnere.

Forskere har også funnet ut at menn med over gjennomsnittlig store testikler ikke er like interessert i å lære seg grunnleggende foreldreferdigheter, som for eksempel bleieskift, noe som igjen kan tyde på at menn med store baller har dårlige biologiske forutsetninger for å oppfostre et barn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder