Nyfødte Richard veier 6,5 kilo!

(VG Nett) To leger måtte hjelpe til for å bringe Richard Walker Sault til verden.

  • Francis Lundh
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Ifølge det lokale nyhetsstedet ocregister.som er den store, lille gutten antakelig den største babyen som har blitt født i Orange County i California.

Nå, bare noen dager gammel, har babyen også rukket å vekke interesse i en hel rekke store, internasjonale medier.

Den lille pluggen ble født med keisersnitt, og mor Sara Sault trodde det var noe galt da hun hørte en av sykepleierne utbryte «oh my God!» under fødselen.

Svaret hun fikk på om noe var galt var:

- Nei, han er her. Og han er stor!

- Mirakel

Med sine bortimot 6,5 kilo veier babyen nesten det dobbelte av en normalvektig nyfødt.

- Vi syntes det var et mirakel da vi fikk vårt første barn, og nå har vi denne lille fyren også. Men jeg antar at han ikke er særlig liten, sier pappa Richard Sault.

Den nyfødte gutten har nemlig vokst fra sine første barneklær og babyutstyr før han i det hele tatt har hatt mulighet til å ta det i bruk. Nå må foreldrene kjøpe barneklær i størrelse seks til ni måneder.

Stor storesøster

Ifølge legene ved Saddleback Memorial Medical Center er barnet like stort som en baby på opptil seks måneder, og det største nyfødte barnet de noen sinne har sett.

Også Richard Walker Saults storesøster veide mye ved fødselen da hun kom til verden for noen få år siden.

Foreldrene til de velvokste barna ble først fortalt at de ikke kunne få barn, men lykkes endelig etter flere års forsøk.

BBC skriver i en sak fra 2005 om en kjempebaby fra Brasil at den største babyen som er registrert i verdenshistorien ble født i Canada i 1879, og veide over 10 kilo. Barnet skal ikke ha overlevd det første døgnet etter fødselen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder