Fikk firlinger tre år etter trillingfødsel

Tre år etter at Angela Magdaleno hadde fått trillinger, ble hun gravid igjen. 6. juli fødte hun to jenter og to gutter. Med ett var hun mor til ti barn.

Bodil Fagerheim
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

FIRLINGER: Her er de fire nyfødte sammen med lege Kathryn Shaw. Foto: AP

Firlingene ble født i 32. uke, godt over tiden for det som er vanlig for firlinger, 29 uker. Jentene veide 1,8 kg hver og var 45 cm, mens guttene var litt mindre.

Bekymret for alt arbeidet

Ifølge nyhetsbyrået AP har firlingene det bra og moren sier hun er glad de er sunne og friske. Hun er imidlertid bekymret for alt arbeidet som sju barn under fire år vil medføre og følelsene i forhold til fremtiden er blandede.

- Jeg vet ikke om jeg er trist eller lykkelig, sier hun. Jeg er lykkelig, men jeg vet ikke. Jeg vet ikke hvordan jeg skal uttrykke det, sier hun.

Trillingene som Magdaleno fødte for tre år siden var resultat av prøverørsbefruktning. Hun hadde tre jenter fra før og syntes da hun hadde fått de barna hun skulle.

Unnfanget på naturlig måte

Da hun så ble gravid med firlingene, som for øvrig var unnfanget på naturlig måte, ble hun helt sjokkert.

- Hun ville flykte, sier mannen hennes, Alfredo Anzaldo.

Magdalenos lege, Kathryn Shaw sier at sjansene for å unnfange firlinger på en naturlig måte er omkring en til 800.000. Selv har hun sett bare ett slikt tilfelle tidligere - for 18 år siden.

Shaw sier at Magdalenos svangeskap utviklet seg uten komplikasjoner

Hjem om åtte uker

Ifølge firlingenes lege, Soha Idriss vil barna kunne forlate sykehuset og komme hjem til sine foreldre og søsken om åtte uker.

Siden Magdalenos eldste datter er flyttet hjemmefra, vil familien nå telle elleve personer som skal bo i en to roms leilighet i Los Angeles. Magdaleno sier at stuen i leiligheten er stor, men hun er ikke sikker på hva de gjør når barna blir større.

En venn har tilbudt seg å hjelpe til med trillingene og firlingene når de eldste jentene er på skolen og mannen er på arbeid.

- Det blir mye arbeid, sier Magdaleno.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder