Ny forskning: Fedme øker kreftrisiko med 50 prosent

Pluss content

Vektøkning over tid øker risikoen for å få kreft med 50 prosent for menn og nesten 20 prosent for kvinner, viser omfattende ny forskning. Overvekt er den nest største risikofaktoren for å få kreft etter røyking. 

  • Anne Bergseng

Forskerne ved University of Manchester har over lang tid sett på sammenhengen mellom vektøkning og risikoen for å utvikle fedme-relatert kreftsykdom.

Studien inkluderer 300.000 amerikanere, 177.

Flere artikler

  1. Pluss content

    Overvekt kobles til 12 ulike kreftformer: 10 råd for forebygging

  2. Pluss content

    Ny forskning: Slik kan du forebygge kreft

  3. Pluss content

    Ny forskning: Maten som reduserer kreftfaren

  4. Pluss content

    Ny forskning: Alkohol øker brystkreftfaren

  5. Pluss content

    Ny forskning om alkohol: Øker brystkreft-faren

  6. Pluss content

    Øyvinds 10 livsstrategier

Fra andre aviser

  1. Fargerike måltider reduserer risikoen for livsfarlige sykdommer

    Bergens Tidende
  2. Trening minsker risiko for kreft hos menn - og effekten er sterk

    Bergens Tidende
  3. Ny studie: Denne maten senker blodtrykket ditt

    Fædrelandsvennen
  4. Det er god grunn til å spise frukt, også for vekten, Hoksrud.

    Aftenposten
  5. Ny studie: Denne maten senker blodtrykket ditt

    Aftenposten
  6. Mindre snop, mer grønt: Dette er regjeringens plan for å gjøre norske barn sunnere.

    Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder