Vektklubb-kokken gir deg fire wrapsoppskrifter

VARIERT: Vektklubb-kokk Tommy Østhagen fra Hedmark er vokst opp med pølser i lomper, men slår et slag for å fylle lefsene med sunnere ingredienser. Foto: Robert S. Eik

Wrap-fest i parken

Wraps er ideell parkmat. Ikke setter den spor i gresset. Ikke gir den deg et søppelproblem. Og den kan nytes uten annet utstyr enn dine egne hender.

Artikkelen er over ti år gammel

Avvektklubb.no-kokk Tommy Østhagen

Om du er lei svidde grillpølser og er opptatt av å spise sunt og magert, kan fylte lefser, eller wraps være et sunt og deilig alternativ.

Få flere sunne og magre oppskrifter i Vektklubb.no

Rakefisk i lefse er vel den eneste tradisjonen vi har i Norge for wraps. Men selv den fyller ikke kravene helt, for noe av ideen med wraps er å fylle dem med uante mengder løsøre fra kjøkkenet, pakke det godt inn og spise alt i saftige munnfuller. Alt du finner i skapet kan brukes, bare det er i løsvekt eller kuttet ned til passende store biter.

Som sagt; alt går, og alt går på en gang. Serverer du wraps, kan du la gjestene wrappe selv og komponere sin egen favoritt.

Mindre er mer

Fisk og sjømat går bra, grønnsaker er prima, kjøtt er selvsagt helt i orden, og på toppen av det hele kan du dræle til med sauser og dressinger av ymse slag, for eksempel yoghurt, salsa, guacamole eller crème fraîche.

Les også:Slik lager du det beste, sunne og smaksrike tilbehøret til grillmaten

Folk kan fort møte veggen når de skal emballere sin første wrap. Det er mulig å pakke den inn uten at alt skvetter utover ved første bitt.

Slik pakker du sammen wraps

Å «pakke sammen» wraps er ikke noe vanskelig. Legg fyllet på midten, brett en tredel av lefsa over og brett inn kantene. Rull sammen og nyt!

Wraps: Fra engelsk: to wrap; å pakke inn. Foto: Robert S. Eik

Her får du fire enkle og velsmakende wrapsoppskrifter

Legg merke til at laksewrapen inneholder en del kalorier. Dette er fordi laks er en fet fisk. Men fiskefett er godt for kroppen! Du kan eventuelt kutte ned på majonesmengden.

WRAPS MED SKINKE, HUNUS OG SALAT

Foto: Kreative Catering


4 personer
Næringsinnhold pr. stk.: 350 kcal, 17 g protein, 11 g fett og 43 g karbohydrat.

4 stk. lefser
1 stk. lollo salat
2 stk. tomat
1 stk. moden avokado
200 g kokt oppskåret skinke

Humus:
1 ss lett majones
2 ss kesam
40 g kikerter
2 ss fersk kuttet koriander
1 fedd hvitløk

Slik gjør du det:
- Vask salaten. Kutt tomaten og avokado i skiver. Skjær den kokte skinken i strimler på ca. 1 cm.
- Lag humus (kikertrøre) slik: Kjør kikerter, hvitløk, majones, kesam og koriander til en røre med stavmikser. Smak til med salt, pepper og sitron.
- Legg lefsen ned på benken.
- Smør 1 stor ss med humus midt på lefsen.
- Fordel avokado og tomat Topp med salat blader, og rull sammen.

WRAPS MED BAKT LAKS

Foto: Robert S. Eik


4 personer
Næringsinnhold pr. stk.: 652 kcal, 34 g protein, 38 g fett, 41 g karbohydrat.

4 stk. lefser
600 g fersk laks
2 stk. avokado (moden)
100 g majones, lett
saften av ½ sitron
½ agurk

Slik gjør du det:
- Del laksen opp i skiver. Bak laksen i ovnen på 120 grader til den er bakt helt gjennom. Kutt agurken opp i staver. Bland majonesen og sitronsaften.
- Legg innholdet på lefsen og rull sammen.

WRAPS MED TERIYAKIMARINERT SVINEFILET

Foto: Robert S. Eik


4 personer
Næringsinnhold pr. stk.: 441 kcal, 37 g protein, 9 g fett, 51 g karbohydrat.

4 stk. lefser
600 g svinefilet
1 stk. mango
60 g salat
1 stk. rødløk
1 dl teriyaki saus (fra glass / flaske)

Slik gjør du det
- Skjær svinefileten i strimler. Stek svinekjøttet i pannen på høy varme til den er ferdig stekt. Ha så over teriyakisaus. - Skrell mangoen og skjær den i strimler. Skrell rødløken, del den i to, og skjær den i skiver. Vask salaten og tørk den godt. - Legg innholdet på lefsen, og rull sammen.

VEGETAR-WRAP

Foto: Kreative Catering


4 personer
Næringsinnhold pr. stk.: 356 kcal, 15 g protein, 6 g fett, 55 g karbohydrat.

12 stk. asparges
300 g mais på boks
3 stk. tomat
100 g crème fraîche lett
ca. 3 ss urter
60 g salat

Slik gjør du det
- Skrell den nederste delen av aspargesen. Kok 1 l vann og tilsett 1 ss salt. Kok aspargesen i ca. 4 min. Legg den deretter i kaldt vann (helst med isbiter).
- Del tomaten i tynne båter. Lag urtedressing slik: Kjør crème fraîche lett og urtene sammen med stavmikser.
- Smak til med salt og pepper. Vask salaten og tørk den godt. Hell av vesken fra maisen
- Legg innholdet på lefsen og rull sammen.

FØLG VEKTKLUBB.NO PÅ FACEBOOK

Mer om

  1. Vektklubb.no

Flere artikler

  1. «Pimp my Grandis»! Slik blir'n bedre

  2. Fyll matboksen med sunn og enkel gourmetlunsj

  3. Pluss content

    Grønn gourmet

  4. Kokkeskolen: Kongelig laks

  5. Pluss content

    Røffe salater for menn

Fra andre aviser

  1. Prøve noe nytt til middag? Her er ekspertenes fem favorittoppskrifter.

    Bergens Tidende
  2. Denne ertesuppen kan du servere med champagne

    Fædrelandsvennen
  3. 16 måltider som holder orden på kaloriinntaket ditt

    Fædrelandsvennen
  4. Nypoteter som festmat

    Fædrelandsvennen
  5. Ypperlige vintersalater

    Fædrelandsvennen
  6. Kjempegode og sunne retter med søtpotet

    Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder