FLERE SMITTET: Flere katter er smittet av fugleinfluensa i Tyskland. Foto: Scanpix

Flere katter med fugleinfluensa

- Nærmer seg mennesker

Dyrleger på den tyske øya Rügen har funnet to nye katter som er smittet av fugleinfluensa. Tysklands landbruksminister Horst Seehofer sier han tror mennesker kan være i fare.

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

De to kattene ble funnet tirsdag kveld, meldte tyske og danske medier onsdag morgen. Dermed er det fryktede H5N1-viruset konstatert ved tre katter og 133 ville fugler på Rügen, som ligger lengst sørvest i Østersjøen.

Landbruksminister Seehofer advarer mot panikk, men sier samtidig at funnene på Rügen viser at mennesker kan være i fare.

- Viruset har hos oss nå krysset grensen mellom fugler og pattedyr ikke bare i et enkelttilfelle, men flere ganger, framholder han.

- Dermed har fugleinfluensaen rykket nærmere fram mot mennesker, sa Seehofer til tysk fjernsyn sent tirsdag. Han tilføyde at de nye funnene viser hvor nødvendig det var å innføre nye og strengere regler for hold av fjærfe.

Ifølge jordbruksdepartementet i den tyske delstaten Mecklenburg-Vorpommern ble de to herreløse, H5N1-smittede kattene funnet på halvøya Wittow nord på Rügen. I det samme området ble det for tre uker siden funnet en død, virussmittet svane

På mandag døde en ni år gammel jente av fugleinfluensa i Kina. Dermed har totalt 10 mennesker dødd i Kina av sykdommen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder