HENGER I STROPPEN: Frode Kyvåg ser ingen grunn til å gi seg i arbeidslivet så lenge han er frisk og rask. Nå har han fått ny jobb i Oslo rådhus. Foto: Mattis Sandblad , VG

Ny undersøkelse: Ja, vi vil jobbe til vi er 72

Nordmenn vil ha muligheten til å stå i jobb og er positive til at aldersgrensen er hevet til 72.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det viser årets utgave av Norsk Seniorpolitisk Barometer som publiseres onsdag.

For fjortispappa Frode Kyvåg (70) var det aldri aktuelt å kaste inn håndkleet da han fylte 67.

Ny toppjobb

Oslos nybakte byrådssekretær har nettopp fått ny toppjobb. Han har tatt fatt på fire nye år i arbeidslivet, denne gang i Oslo rådhus.

Her får han styre med han brenner for; idrett og frivillighet. Noe han kan mye om etter 39 år som Norway Cup-general.

– Jeg ser fram til dette og gleder meg til å gå på jobb. Jeg har det fantastisk spennende og da kan man holde på, smiler Kyvåg (Ap).

Les mer om ham lenger ned i artikkelen.

I Seniorpolitisk Barometer svarer halvparten av de spurte at de er meget positive eller ganske positive til at den øvre aldersgrensen ble hevet med to år til 72 fra 1. juli.

Les også: Slik bremser du aldringen (krever innlogging).

De yngste mest positive

Og det er de aller yngste – de under 30 – som er mest velvillige. Her støtter hele 56 prosent endringen i arbeidsmiljøloven mens 49 prosent av de over 60 svarer det samme.

– De eldre lengter ikke etter pensjonsalderen, sier Kari Østerud, leder av det statlig finansierte Senter for seniorpolitikk som har bestilt undersøkelsen.

– Når nordmenn flest går av med pensjon er de happy og forsonet med det, men de sitter ikke med dimmelenke og gleder seg til pensjonsalderen. Det tidspunktet forskyves lenger og lenger fram og det er ikke så rart. Dagens 65 – åringer er helt annerledes enn for 30 år siden. De har bedre helse, bedre utdanning og kan forvente en høyere levealder, sier Østerud.

Offentlige ansatte må jobbe lenger for full pensjon.

Robert Salomon, forsker ved Arbeidsforskningsinstituttet (AFI), er ikke overrasket over tallene.

– Dette bekrefter den litt oppadgående tendensen med hvor lenge folk kan tenke seg å jobbe. Og den allmenne helsetilstanden blant 60–70 åringer har økt kraftig de siste 50 årene, sier Salomon og viser til at mange av disse ønsker å jobbe.

At nettopp ungdommen er mest positiv, har en enkel forklaring, mener forskeren.

– Med det nye pensjonssystemet tjener man opp pensjonspoeng fra første dag til man blir 75 år og det er klart det er ungdommen som blir «rammet» mest av dette. For mange vil det være kritisk viktig å kunne jobbe lenger, selv om det nok er en del som ikke er klar over hvor fornuftig dette egentlig er, sier Salomon.

Husker du? Trygdeoppgjøret: pensjonistene får mindre å rutte med.

Har det bra på jobben

Kari Østerud viser til flere undersøkelser som slår fast at norske arbeidstagere trives på jobb.

– Vi har et bra arbeidsliv og det smitter over på de eldste. Det er OK å jobbe. Noen påstår faktisk at ordet «arbeidsglede» bare finnes på norsk, sier Østerud.

Og selv om mange fortsatt velger AFP og slutter når de er 62, svarte 23 prosent av de spurte i Seniorpolitisk Barometer i fjor at de kunne tenke seg å gå ut av arbeidslivet ved 70 år eller eldre.

Les også: Så mye koster det å være hjemme.

Seniorpolitisk Barometer er en årlig stor undersøkelse som lages for Senter for seniorpolitikk, arbeidslivets nasjonale kompetansesenter.

Dette betyr de 10 vanskeligste ordene om pensjon.

Hva med 75 år?

Men det er også mange – hele 30 prosent – som hverken er positive eller negative til at den øvre aldersgrensen er hevet til 72 år. Da de ble spurt om hvordan de stilte seg til eventuelt å heve denne aldersgrensen til 75, var 37 prosent positive, mens en like stor andel var negative.

Arbeidslivsforsker Robert Salomon viser til at det er en mismatch mellom det faktum at du kan opptjene pensjonspoeng til du er 75, mens arbeidsmiljøloven opererer med en aldersgrense på 72.

– Men regjeringen har varslet at den kan tenke seg å heve aldersgrensen ytterligere til 75, avslutter han.

Arbeids- og sosialdepartementet har nedsatt et utvalg som skal vurdere tilpasninger i arbeidslivet med sikte på å ytterligere heve eller fjerne aldersgrensen i arbeidsmiljøloven. Utredningen skal legges frem i desember neste år.

HENGER I STROPPEN: Frode Kyvåg ser ingen grunn til å gi seg i arbeidslivet så lenge han er frisk og rask. Nå har han fått ny jobb i Oslo rådhus. Foto: Mattis Sandblad , VG

Kyvåg (70) fortsatt håndballtrener

Kyvåg forteller at han hadde en del jobbtilbud da han forlot Norway Cup i sommer, men at han ville avvente valgresultatet siden han hadde mest lyst på noe innen politikken.

– Det høres ut som en klisjé, men for meg er alder bare et tall. Jeg blir lattermild av å tenke på at jeg er 70. Det er uvirkelig, sier Kyvåg som selvsagt trener håndballaget hvor tvillingdøtrene på 14, Rikke og Selma, spiller.

– Barna preger livet ditt og valgene du gjør, mener Kyvåg som har en 22 år yngre kone og først ble pappa da han var 55. Men det medfører også forpliktelser.

– Jeg skal gjøre hva jeg kan for at de har en far så lenge som mulig, sier Kyvåg som holder seg i form ved å sykle masse, også til jobb, og holde seg unna røyk og alkohol. I løpet av sommeren tilbakelegger han 500 mil på sykkelsetet.

Slik påvirker trening kroppen.

Holdninger i endring

– At folk har lyst til å jobbe lenger enn 70 synes jeg er strålende, sier han om undersøkelsen som er utført for Senter for seniorpolitikk.

Kyvåg har også merket en holdningsendring, at folk er blitt mer positive til eldre arbeidstagere.

– Vi lever lenger og trener mer. Det bør tilsi at flere gjør noe fornuftig, sier Kyvåg. Også med tanke på hvordan man skal finansiere alle pensjonistene.

Les dette: Latsabber blir raskere gamle.

– Men dette er veldig individuelt. For noen er det greit å slutte når de er 62, for de fleste når de er 67 mens de som velger å gå videre, nå får anledning til det.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder