GOD SAMVITTIGHET: Melkesjokoladen kan få konkurranse av en sjokolade med 90 prosent færre kalorier Foto: Knut Erik Knudsen

Sjokoladen som verken smelter eller gjør deg fet

Ved et uhell har verdens største sjokoladeprodusent kommet opp med en sjokolade som inneholder hele 90 prosent færre kalorier - og ikke smelter i lommen din.

Ida Aalen
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL


Forskere ved verdens største sjokoladeprodusent, Barry Callebeut, mener de nå har kommet opp med en oppskrift på en sjokolade som tåler kroppsvarmen, og har færre kalorier.

Selskapet har lagt seg i selen for å hausse opp sjokoladeoppfinnelsen, som har fått kodenavnet kodenavnet «Vulcano» og ifølge The Guardian er blitt «utviklet i et laboratorium under topphemmelige forhold av et internasjonalt team av matingeniører».

Les også:Sjokoprinsen vant «Skaperen» med sin sunne sjokolade

Like få kalorier som i epler

Det største salgsargumentet til den nye sjokoladen ligger nok hos verdens sjokoladehungrige slankere. «Vulcano» skal nemlig inneholde hele 90 prosent færre kalorier.

Dermed ville kaloriinnholdet være omtrent det samme som i epler!

Epler har om lag 50 kalorier pr hundre gram, mens vanlig melkesjokolade inneholder om lag 550 kalorier per hundre gram.

Les også:10 romantiske steder for sjokoladeelskere

Smelter ikke

I tillegg til å ta en stor jafs av markedet for søthungrige slankere, ønsker selskapet også å utvide markedet til land i Afrika og Asia som rett og slett har vært for varme til at sjokolade har slått an, fordi den har smeltet.

- Vi har døpt den Vulcano fordi den kan spises når det er varmt, og fordi den er luftig og full av bobler, slik som vulkansk stein, fortalte Gaby Tschofen, talskvinne for Barry Callebaut til The Guardian.

Vanligvis smelter sjokolade ved 30 grader, mens «Vulcano» først smelter ved 55 grader. Dermed kan du trygt legge sjokoladen i lomma uten at den smelter!

Les også:Se opp for sommerens kaloribomber

Ble til ved et uhell

Sjokoladen ble til etter et uhell i laboratoriet - men den sprø, luftige sjokoladen var interessant nok til at de ønsket å utvikle den videre.

Det er ventet at sjokoladen først kommer på markedet om to år.
Sjokolademakerne har i årevis forsøkt å lage sjokolade som ikke smeltet så lett, eller hadde færre kalorier - men problemet er at den ikke har smakt godt nok.

Tschofen har smakt sjokoladen selv, og sier den er litt sprøere enn vanlig sjokolade.

- Den smelter i munnen, men det er på grunn av spyttet, og ikke varmen fra tungen, forklarte Tschofen.

Les også:- Mørk julesjokolade reduserer appetitten

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder