FRISK: Bengt Eidem (31) har overvunnet kreften for andre gang. Foto: Tor Nielsen, VG
FRISK: Bengt Eidem (31) har overvunnet kreften for andre gang. Foto: Tor Nielsen, VG

Bengt Eidem har slått tilbake kreften for andre gang

HELSE

(VG Nett) Bengt Eidem (31) er erklært kreftfri for andre gang.

Publisert: Oppdatert: 23.04.09 10:03

Det var 6. februar at den tidligere statssekretæren fikk beskjed om at blodkreften var tilbake, etter at han hadde kjempet og overvunnet kreftdiagnosen han fikk i 2005.

Sist fredag fikk Eidem svarene på en rekke prøver etter å ha gått gjennom strålebehandling og cellegiftkurer. Prøvene viste at han nå er erklært helt frisk.

- Gode prøver og kreftfri for øyeblikket, men det kan raskt snu seg, skriver Eidem på Twitter-profilen sin.

Les også:- Trodde jeg hadde halsbetennelse

- Kanskje heldig

- Kanskje er jeg kjempeheldig og er helt frisk igjen. Eller jeg kan være uheldig og få et snarlig tilbakefall. Jeg har forsont meg med alle eventualiteter. Også at jeg snart kan dø, sier Eidem til Adresseavisen.

Akkurat nå er 31-åringen inne i en utprøvingsfase. Han må finne mer ut av hvordan kroppen har det, og hvor mye han kan tillate seg av trening og andre aktiviteter. Han vil etter hvert også vurdere å begynne å jobbe igjen.

Les også:Ber menn ta balletak

Akutt blodkreft

Bengt Eidem, tidligere statssekretær i Forsvarsdepartementet, ble rikskjendis da han frem som kreftpasient med et ønske om beinmargsdonor.

Han fikk akutt leukemi i januar 2005 og fikk beskjed at han hadde null til fem prosent sjanse for å overleve. I et donorregister på ti millioner mennesker fantes ingen beinmargsdonor som passet.

I juni samme år fant de endelig en, og transplantasjonen ble vellykket. Han ble erklært kreftfri samme høst.

Her kan du lese mer om