Kvinner fanges i sexfelle

(VG Nett) Kvinner kutter kondomen bare fire uker inn i et nytt forhold.

Monica Bjermeland
ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

En av fire kvinner slutter å bruke kondomer etter fire uker i et nytt forhold, viser en ny studie.

Selv om 87 prosent av de tusen kvinnene i undersøkelsen påstår at de ikke ville ligge med mannen tidlig i forholdet, sier 25 prosent av dem at de begynner med ubeskyttet sex bare etter en måned, ifølge nettstedet Ananova.

Bekymret mann

- Det er en reell fare for at kvinnene kan fanges i det vi kaller «fireukers-sexfellen», sier Sam Baker, redaktøren for magasinet som gjennomførte undersøkelsen.

- Kvinnene ser ut til å tro at med en gang mannen blir noe mer for dem en bare en one-night-stand, så slutter fortiden hans å eksistere. Det er selvsagt vanskelig å huske å være praktisk når en er forelsket, men før begge parter er testet for sykdommer, så kan en ikke være sikker på at sexen er trygg, sier Baker.

Bare en av fire sier at de vil vente med sex til begge er testet for seksuelt overførbare sykdommer.

Tror på Mr. Right

Studien er en årlig foreteelse gjennomført av det britiske magasinet Company, som ønsker å belyse britiske kvinners vaner og holdninger når det gjelder seksuell helse.

Mer enn halvparten av kvinnene som var intervjuet i undersøkelsen sier de er åpne om sine tidligere seksuelle erfaringer med den nye partneren.

Undersøkelsen avslørte også at kvinnene var svært så romantiske. 76 prosent av dem tror at det finnes en spesiell mann der ute som venter på dem. Nesten halvparten påstår at personligheten er meget viktig når de ser etter en partner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder