- Får selvmordstanker av penis-press

Mange menn har så store komplekser for penisen sin at de pådrar seg alvorlige psykiske lidelser som resulterer i selvmordstanker.

  • Line Kaspersen
ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

Han forteller om unge menn med dype depresjoner fordi de har komplekser for penisstørrelsen. Selv om den er helt normal - eller kanskje bare et par centimeter mindre enn gjennomsnittet.

- Vi vet at mange sliter med selvmordstanker, og at mange bruker anti-depressiva. Det kan også påvirke valg av yrke og hobbyer hvis man ikke orker å gå inn i en fellesdusj eller stå nakne i en garderobe sammen med andre, sier Purvis til VG.

Det er en feiloppfatning av at kvinner er på jakt etter en mann med stor penis.

Kjempeproblem

- Penisen er ofte mannens sjel, derfor blir han gjerne veldig penisfiksert. Det kan høres latterlig og primitivt ut, men dette er et kjempeproblem som må tas på alvor, sier andrologen. Redningen blir ofte kjærligheten. Når mannen finner en kvinne som er glad i ham, som godtar ham som han er, klarer han endelig å slappe av.

- Jeg har fått mange tilbakemeldinger på nettopp det, sier Purvis. Han nevner også at enkelte tyr til penisoperasjoner for å få tilbake selvtilliten.

- Men selv om man kanskje får fire centimeter lenger penis av dette, blir ikke nødvendigvis selvbildet noe bedre, advarer han.

Ken Purvis tror at menn med små peniser ofte anses som bedre elskere enn de velutrustede:

- Det er mange måter å gjennomføre sex på, og ikke alle kvinner foretrekker en 20 cm lang og tykk penis som går som et damplokomotiv i 20 minutter...

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder