TOMT: For Kristin Bjerke (57) fra Oslo har ikke livet vært det samme etter at hunden Myggen døde i februar i år. - Jeg har vært som i et vakuum siden, forteller hun.

- Som å miste en unge

- Ikke spør meg hvordan jeg har kommet over tapet av Myggen. Det har jeg nemlig ikke gjort, sier Kristin (57) og skotter ned på en tom hundekurv.

Kikka Krog
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

For trekvart år siden opplevde Kristin Bjerke fra Oslo å miste sin beste venn. Den åtte år gamle shih tzu-en Myggen (oppkalt etter fotballikonet!) fikk kreft i magen og døde på operasjonsbordet.

Les også:- Ingen skam å sørge over kjæledeggen

- Folk prøvde å trøste meg med å si: «Det er jo bare en hund». Men han var ikke bare en hund. Han var jo ungen min. For meg som aldri har vært gift og ikke har barn, var det som å miste en unge, sier Kristin.

ARTIG: Kristin med et bilde som gjør henne glad. Foto: Jan Petter Lynau.

Foreløpig har hun ikke klart å fjerne hundekurvene til Myggen. Også matskålen hans står urørt på gulvet.

Likevel har hun funnet måter å takle sorgen på.

Leserne diskuterer:Takk for alt, Benjamin

Humøret viktig

- Den første tiden trente jeg frenetisk. Gikk lange langrennsturer og løp masse. Jeg trakk en lue langt nedover øynene for tårene presset på hele tiden. Jeg ble i hvert fall i bedre form. Kanskje det også hjalp litt mentalt, sier hun. Det er også viktig å holde humøret oppe, mener hun. Da kan det hjelpe å se på gamle morsomme bilder.

FELLES HYGGE: Kristin og Myggen fant på mye tull sammen. Her har de vært hos frisøren en tur. Foto: Jan Petter Lynau.

Det store spørsmålet nå er om hun skal skaffe seg en ny hund.

- Ifølge min gode venn og «Myggen»-passer Jansemansen, bør jeg kjøpe en ny shih tzu. Han mener det vil være respektløst overfor Myggen å gå til anskaffelse av noe stort og rart, som for eksempel en schæfer, sier Kristin.

Men på en annen side, å skaffe seg en hund som nærmest er identisk med Myggen, er heller ikke helt ideelt, mener hun.

- Tenk deg at kjæresten gjør det slutt med deg. Så går du hen og blir sammen med tvillingbroren hans i stedet. Det blir litt rart.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder