HJEMME: Her er «Snåsamannen» Joralf Gjerstad (82) fotografert hjemme på Snåsa. Foto: THOR NIELSEN

Ingen «Snåsaeffekt» for mirakelregister

Kun én av Snåsamannens 50.000 pasienter har til nå registrert sin sykdomshistorie i Registret for eksepsjonelle sykdomsforløp i Tromsø.

Publisert:

- Flere har vist sin interesse muntlig, men vi har til nå bare registrert ett sykdomsforløp, opplyser rådgiver Brit J. Drageset til Adresseavisen.

Les også:Snåsamannen-feber gir pengestrøm

I NAFKAMs register for eksepsjonelle sykdomsforløp registreres historier fra pasienter som har opplevd både positive og negative behandlingsforløp etter bruk av alternativ behandling. Totalt er det registrert 248 sykdomshistorier.

Debatt:Snåsamannen - fleip eller fakta?

- Til nå er rundt hundre av de historiene vi har fått inn blitt vurdert av leger, og syv av historiene er i tillegg vurdert av ekstern ekspert. Av disse syv er det én historie som til nå er vurdert som medisinsk eksepsjonell, opplyser Drageset.

Les også:- Har hjulpet 50.000 mennesker gratis

Hvorfor det er så få registrerte sykdomsforløp fra Norges mest profilerte helbreder, vil ikke senterleder og professor Vinjar Fønnebø spekulere i.

- Joralf Gjerstad har behandlet et utrolig høyt antall pasienter. Selv om mange av hans pasienter ennå ikke er registrert hos oss, tror jeg boka om han har bidratt til å gjøre oss mer kjent, sier Fønnebø.

Les også:Snåsamannen sier nei til NRK-testing

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder