- Mistet dømmekraften

Kjendis-advokat fikk piller av kjent psykiater

TRONDHEIM (VG) Helsetilsynet i Sør-Trøndelag mener psykiater Michael Setsaas brøt legeloven, da han i årevis forsynte kjendisadvokaten Øystein Skogrand med valium.

  • May Linn Gjerding

I RETTEN: Eks-advokat Øystein Skogrand begikk underslag samtidig som han skal ha blitt feilmedisinert. Foto: FREDRIK SOLSTAD Foto:

Alt den tidligere profilerte forsvareren (47) behøvde å gjøre for å få utskrevet mengder vanedannende beroligende, var å ringe til Setsaas' kontor.

Lege Michael Setsaas er spesialist i psykiatri og har vært rettssakkyndig i en rekke saker.

Under gårsdagens tilståelsessak i Trondheim tingrett bemerket både påtalemyndighet og siktedes forsvarer at pillemisbruket trolig har påvirket siktedes dømmekraft. Den underslagssiktede eks-advokaten Øystein Skogrand forklarte at pillene han angivelig tok i 6 år, flatet ut følelseslivet hans og gjorde ham likegyldig.

- Vennetjeneste

- De to siste årene har vært et rent helvete, sa mannen og kjempet en stille kamp mot tårene.

Skogrand forklarte at han fra 1997 til 2003 underslo totalt 5,3 millioner kroner fra klienter for å dekke rullerende underslag. Han har også unnlatt å betale 282000 kroner i skatt.

TAUS: Psykiater Michael Setsaas. Foto:TERJE VISNES.

Aktor la ned påstand om fengsel i to år og åtte måneder for underslagssiktede, samt at Skogrand skal fradømmes retten til å praktisere som advokat for alltid.

I retten fremkom det at Helsetilsynet i Sør-Trøndelag fastslår at Skogrand ble feilbehandlet og satt på feil medikamenter.

Skogrand antar at Setsaas skrev ut medikamenter med beroligende virkning som en vennetjeneste.

Helsetilsynet i Sør-Trøndelag konkluderer med at Setsaas i behandlingen av Skog-rand har brutt helsepersonelloven og legeloven.

Helsetilsynet i Sør-Trøndelag ber om at Statens helsetilsyn vurderer administrativ reaksjon overfor Setsaas.

- Jeg har absolutt ingen kommentar, for denne saken er unntatt offentlighet. Det foreligger ingen konklusjoner fra Helsetilsynet jeg kan kommentere på nåværende tidspunkt, sier Michael Setsaas.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder