To av fem frykter at folk kan få fugleinfluensa

To av fem spurte frykter at mennesker i Norge vil bli smittet av fugleinfluensa, viser en undersøkelse som Visendi har gjort for Avisenes Pressebyrå.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Halvparten av de spurte i undersøkelsen frykter et utbrudd av fugleinfluensa i Norge. Kvinner er noe mer bekymret enn menn, skriver Dagsavisen.

- Hvis så mange som 39 prosent tror nordmenn vil bli smittet, har vi en jobb å gjøre. For dette er jo primært en fuglesykdom, sier Preben Aavitsland, avdelingsdirektør i Divisjon for smittevern ved Nasjonalt Folkehelseinstitutt.

Undersøkelsen viser videre at en av 15 tror fugleinfluensa kan utvikle seg til en stor epidemi i Norge. Samtidig mener hver fjerde spurte at mediene har blåst opp saken.

Professor i sosialmedisin Per Fugelli mener mediene har bidratt til nødvendig frykt.

- Fugleinfluensa har allerede eksistert i åtte år. Bare 168 personer er døde. Det er et særdeles lavt tall. I Norge har vi en langt bedre hygiene og et langt høyere helseopplysningsnivå. Dersom det skulle skje at fugler blir smittet her i landet, er det likevel uhyre liten sjanse for at mennesker skal bli syke eller dø, sier Fugelli.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder