SLANKERE MED VEKTKLUBB.NO: Ingrid Liavaag (tv) har gått ned 19 kilo, Marianne Foss (midten) har slanket seg 10 kilo og Aina Rømma (th) har gått ned 17, 5 kilo. Foto: Kristian Helgesen

Ingrid, Marianne og Aina ble kvitt 45 kilo

Her får du damenes historier og slankeknep

For få måneder siden bestemte tre damer seg for å ta noen viktige grep om tilværelsen sin. Siden januar har de gått ned over 45 kilo til sammen.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Av Karine Johansen og Tanja Iren Berg

Ved hjelp av VGs Vektklubb.no har Ingrid Liavaag (40), Marianne Foss (31) og Aina Rømma (30) kommet seg ned i matchvekt. Og på kjøpet har de fått sunt kosthold, treningsglede og bedre selvtillit.

- Jeg har forsøkt nok «tabbekurer». Denne gangen har jeg sett fremgang hele tiden. Det har gitt viktig motivasjon underveis, sier Ingrid.

Nå er de tre utvalgte samlet til fotoshoot i anledning vektklubbens høstkampanje. Stemningen stiger i studio når stylist Tom Greni kommer inn med tre store klesposer.

Les også: Evig jojo-slanker? Her er tipsene for å lykkes for godt

- Det er morsommere å fjonge seg nå. Klærne passer og jeg er mye mer fornøyd med det jeg ser i speilet. Endelig er det gøy å pynte seg igjen, sier Marianne Foss.

Få kilo igjen

31-åringen har gått ned ti kilo, og har dermed nådd målet sitt. Sammen med sin venninne og kollega Aina Rømma bestemte hun seg for å starte en livsstilsendring på den ambisiøse datoen 1. januar 2011.

- Det er ingen som anbefaler å starte en slik omlegging på akkurat denne datoen, det er liksom dømt til å gå galt. Vi valgte heller å ta det som en utfordring, sier Aina.

Aina Rømma (30) gikk ned 17,5 kilo. Her er hun stylet i BZR-jeans (1099) og belte (399 kr), begge fra Bruuns Bazaar (1099 kr). T-skjorte fra Cubus (149 kr), jakke fra Lindex (499 kr), ankelstøvler fra Eurosko (499 kr) og løvsmykke fra Hasla (1730 kr). Styling og make-up: Tom Greni. Hår: Una Namløs. Foto: Kristian Helgesen / privat.


- Jeg hadde lenge forberedt meg på at jeg måtte gjøre noe. Jeg visste med meg selv at dette her ikke gikk lenger, forteller Aina, som siden den gang gått ned 17,5 kilo.

FÅ AINAS GODE SLANKETIPS NEDERST I SAKEN

To barnefødsler på tre år gjorde at hun gikk opp tretti kilo. Nå er det bare fire kilo til som skal vekk.

Les også: Mosjonister trenger ikke hviledager

- Jeg ble nødt til å komme meg ut av barneboblen og gamle unnskyldninger måtte legges vekk. Nå sier jeg «barn - ingen hindring». Får jeg ikke barna med på trening, så bestikker jeg de med en is på bensinstasjonen som ligger en mil unna, sier Aina.

- Det blir trening av sånt, sier Aina og ler.

Manglet selvtillit

Ingrid Liavaag (40) fikk sin aha-opplevelse da hun var ute og gikk tur med en sprek nabo. Bare halvveis på turen var hun helt tom for krefter og det gikk opp for henne at vekten hindret henne i å leve et normalt liv. Vektnålen stoppet da på 90,2 kilo.

Ingrid Liavaag (40) har gått ned 19 kilo med Vektklubb.no. Hun har BZR-jeans fra Bruuns Bazaar (999 kr), Cream jeansjakke fra Blossom (599 kr), støvler fra www.mittlillehjem.no (799 kr) og sølvring fra Hasla (1550 kr). Styling og make-up: Tom Greni: Hår: Una Namløs. Foto: Kristian Helgesen / privat.


- Jeg hadde kommet dit at jeg hadde mistet alt selvtillit når det gjaldt slanking, sier Ingrid.

Ernæringsfysiolog Eli Anne M. Blomkvist stiller til nettreff mandag klokken 14. Her kan du sende henne spørsmål om slankekost n å

- Jeg hadde forsøkt lavkarbo, ketolysediett og diverse slankepiller, men tapte hele tiden. Likevel var jeg lei av å forsømme meg selv. Løsningen kom da jeg meldte meg inn i vektklubb. For meg handlet det egentlig ikke om en slankekur, men en bevisstgjøring. Og belønningen har kommet i form av at jeg har sett fremgang hele veien, forklarer Ingrid.

På spørsmål om hva som har vært det vanskeligste gjennom vekttapet, så har ingen av dem noe godt svar.

Trenger du hjelp med vekten? Prøv VGs Vektklubb.no !

- Vi føler ikke at vi har forsaket noe. Slagordet i Vektklubb er «alt, men ikke alltid». Det betyr at vin, sjokolade, kaffe latte og restaurantbesøk er lov, det gjelder bare å være bevisst og ikke unne seg alt på en gang eller hele tiden, sier Ingrid.

Spiser jevnt

De forteller at det som kanskje har vært mest overraskende, er at ingen har følt seg sulten, svimmel eller grinete, slik mange forbinder med slankekurer.

Marianne Foss (31) har gått ned 10 kilo med Vektklubb.no. Hun har jeans fra Wrangler (599 kr), laser skinntopp fra www.mariette.no (6900 kr), Dixi støvler fra www.mittlillehjem.no (899 kr), ring fra Lindex (39,50 kr) og sølv armbånd fra Hasla (2100 kr). Styling og make-up: Tom Greni. Hår: Una Namløs. Foto: Kristian Helgesen.


- Hele poenget er å ha balanse i kroppen. Spise mange måltider og få i seg nok, men riktig mat. Slik holdes blodsukkeret stabilt, og søtsuget forsvinner. I tillegg er det avgjørende med mosjon for å holde forbrenningen oppe, sier Marianne.

Les også: Her er slankematen som gjør deg mett

I dag er alle jentene hektet på trening. Ingrid trener dans og spinning på treningsstudio. Aina og Marianne har valgt å gå for triatlon.

- Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle synes det var gøy å trene. Før var det bare dårlig samvittighet som dro meg ut på trening. Hele hemmeligheten ligger i å finne den treningsformen som passer for deg. Selvdisiplin og tvang varer ikke i lengden. Jeg tror alle kan finne en treningsform som de trives med og faktisk synes er gøy å holde på med, sier Ingrid.

AINAS TI TIPS

1. Spis alltid et eller annet 1-2 timer før du legger deg, selv om du ikke er sulten. Det holder forbrenningen i gang.

2. Ha alltid med en nutribar eller yoghurt i veska.

3. Bytt ut brød med knekkebrød, og kos deg med rundstykker i helgene.

4. Ta alltid på treningsklær så fort du kommer inn døra hjemme. Da er det enklere å komme seg ut på treningstur etter middag.

5. Pulsklokke og god musikk setter føttene i gang på trening.

6. Tren styrke med ungene hengende over deg i stua. De er gode «manualer».

7. Spis en yoghurt før du reiser fra jobb, slik at du ikke er sulten når du drar på butikken før middag.

8. Ha vann eller sukkerfri saft (av og til kjedelig med bare vann) i nærheten hele tiden.

9. Spis mye proteiner, da forsvinner søtsuget.

10. Om du som andre damer skulle ha stort godtesug en dag i måneden ¿ ja, så spis litt godis den dagen! Det ødelegger ingenting, ting tar bare bitte litt lengre tid.

FØLG VEKTKLUBB.NO PÅ FACEBOOK!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder