Sykling, sol og sosialt samvær

Sykler du sammen med andre, slår du to fluer i ett smekk: mosjon og sosialt samvær.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

HOLDER SAMMEN: Å sykle sammen med andre gjør mosjonen både sosial og morsom. Her er Turgruppa i Oslo og Akershus på tur: Eldbjørg Voreland (54), Cato Andreas Rønold (10), Sigurd Olsen (11), Marianne Olsen (39), Kenneth Lading (48) og Sidsel Berg (62). Foto:

Det vet Turgruppa i Oslo og Akershus, som har syklet sammen i nesten ti år. Gruppen ble startet av noen ivrige syklister tilknyttet Syklistenes Landsforening i 1997. Antall medlemmer har svingt, men i dag er de rundt ti stykker.

De fleste bruker sykkelen mye også i hverdagen.

- Jeg har ikke bil, og sykler frem og tilbake til jobb hver dag, forteller Marianne Olsen (39) fra Lillestrøm, som var med på å stifte gruppen.

- Du føler deg i bedre fysisk form når du bruker sykkelen. Du får mer overskudd og styrke, og føler at du har mer å gi, sier Kjell Wilhelmsen (58) fra Oslo, som har vært med i flere år.

VG fikk være med sykkelgjengen på ettermiddagstur langs Akerselva i Oslo, fra Grønland til Frysja.

- Den eneste forutsetningen for å være med er at du liker å sykle, sier Kenneth Lading (48), dagens turleder og en av initiativtagerne til gruppen.

- Vi drar på rundt ti turer hver sesong. Fire-fem helgeturer, noen ettermiddagsturer og en lang sommertur, forteller han.

Kjell trekker frem at det er lettere å komme seg ut på tur når man har noen å sykle sammen med.

- Du kommer deg ut på en del turer som du aldri ville vært på ellers, sier han.

Les mer om Turgruppa i Oslo og Akershus på: http://home.no.net/visykler

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder