- GOD SEX TIL UNGDOM: God sex skal ikke bare være forbeholdt voksne. Også skoleelver fortjener det, mener britisk helsevesen. Foto: Illustrasjonsfoto: Espen Braata/VG

- Skoleelever har rett til et godt sexliv

Det britiske helsevesenet skriver i en brosjyre at skoleelever har rett til god sex. Kritikerne frykter det vil øke antall aborter blant tenåringer i Storbritannia.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Brosjyren fra helsevesenet (NHS) er sendt ut til lærere, foreldre og ungdomsarbeidere i Sheffield. Ifølge Daily Mails nettutgave reagerer flere familiegrupper på brosjyren, der det blant annet står at sex eller onanering er bra for helsa, og at slik aktivitet reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer.

I løpebladet står det også at sexeksperter for ofte understreker betydningen av prevensjon og kjærlighet, mens nytelsesaspektet havner i bakleksa.

- Det er utrolig at dette blir sendt til skolene, sier Trevor Stammers i organisasjonen «Family and Youth Concern».

Han mener brosjyren, som heter «Nytelse», oppfordrer til risikofylt oppførsel blant ungdom og frykter en økning av kjønnssykdommer.

Graviditet blant tenåringer er et stort problem i Storbritannia. Hvert år blir 40.000 britiske tenåringer gravide. Over halvparten tar abort, ifølge Daily Mails nettutgave.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder