FÅR PAPPAMAGE: Menn spiser mer når partneren er gravid, viser en ny undersøkelse. Foto: Scanpix

Vordende pappaer får også stor mage

(VG Nett) En ny undersøkelse viser at det ikke bare er kvinner som får mage når de er gravide - også partnerne deres legger på seg flerfoldige kilo.

  • Francis Lundh

Artikkelen er over ti år gammel

Ifølge BBC viser en undersøkelse med 5000 menn at de i gjennomsnitt la på seg 6,4 kilo under partnerens graviditet.

Flere har sagt at de fikk servert større måltider i denne perioden enn til vanlig og at det også i var mer snacks liggende i hjemmet enn ellers.

VGD: Diskuter trening og kosthold her

Én av fire sa også at de bevisst spiste mer for å få partneren til å føle seg mer komfortabel med sin egen naturlige vektøkning.

Kjøpte «pappaklær»

I snitt ble mennene fem centimeter større rundt livet, og en av fire så seg nødt til å kjøpe egne «pappaklær» som de kunne ha under partnerens graviditet.

Men selv om mennene fulgte kvinnenes vektøkning, var det bare én av tre som fulgte partneren når man skulle ned i vekt etter fødselen.

Interesseorganisasjonen Fatherhood Institute ber fedre tenkte på å spise sunt når partneren er gravid. Mange hadde oppgitt at de spiste mye pizza og sjokolade.

- Fedrenes helsemessige adferd under graviditet er veldig viktig, fordi den påvirker partneren og dermed også barnet. Det er viktig at helsevesenet henvender seg til fedre også i denne viktige perioden, sier en talsperson til BBC.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder