ÅPENT SÅR: Suellen Meidell (22) hadde plager i rygg og nakke på grunn av brystene sine, og dro til Brasil for å redusere dem. Det angrer hun på nå. Foto: Privat

Suellens brystreduksjon i Brasil ble mareritt

Operert to ganger - fikk åpne kjøttsår

Får ikke fly hjem til Norge

Forbereder søksmål

(VG Nett) Etter to mislykkede brystoperasjoner i Brasil sitter Suellen Meidell (22) igjen med skamferte pupper, skyhøy legeregning og forbud mot å sette seg på fly hjem til Norge.

  • Kathrine Hammerstad
Publisert:

I vår bestemte 22-åringen fra Rogaland seg for å operere brystene mindre. Hun hadde i lang tid hatt problemer med nakke og rygg på grunn av størrelsen, men ble frarådet å gjøre dette inngrepet før hun fikk barn og hadde ammet.

Suellen Meidell, som er halvt brasiliansk, bestemte seg da for å dra til Brasil. Hun ordnet time hos en kirurg som tidligere hadde utført et lignende inngrep på søsteren hennes, i Santos utenfor Sao Paulo.

LES OGSÅ:Advarer mot knivturisme

Det tok imidlertid ikke mange dagene etter operasjonen 24. juli, før det viste seg at noe hadde gått galt.

- Jeg oppdaget et flammende utslett. Puppene føltes veldig stramme, spesielt fra siden, som om noen dro i dem, og huden var begynt å splitte seg i siden. Da jeg forklarte det for legen, sa han at det trolig var en allergisk reaksjon, og at det var helt naturlig, og jeg stolte på ham, sier Meidell.

- Tok for mye hud

VIL HJEM: Suellen Meidell har tidligere tjenestegjort i Afghanistan, og er aktiv i Heimevernet. Senere denne måneden har hun en øvelse hun håper å rekke. - Jeg vil bare hjem nå, sier hun. Foto: Privat

15 dager senere ble hun operert på nytt. Det hjalp lite. Bildene Meidell deler med VG Netts lesere viser hvordan de åpne, væskende kjøttsårene nærmest har skamfert brystene hennes. Etter to mislykkede operasjoner turte hun ikke å bruke samme lege en tredje gang, og oppsøkte en ny.

- Da han tok av meg bandasjene, ropte han bare «Oj!», hevder Meidell.

VG Nett har ikke lyktes i å komme i kontakt med legen som utførte de to inngrepene i den brasilianske byen Santos.

Men i de medisinske rapportene han har undertegnet, som VG Nett har sett, avviser han at han har gjort noe feil. Det kunne skjedd hvem som helst, men til tross for at han skiftet metode under det andre inngrepet, oppsto det nok en gang komplikasjoner, skriver legen.

- Uheldigvis fikk jeg ikke lov til å fullføre jobben, dermed er det umulig å si om det har skjedd en medisinsk feil, sier legen til lokale medier.

Han understreker at han har tilbudt seg å gjøre et tredje forsøk, men at han, siden pasienten ikke ønsker dette, har henvist henne til en annen lege for en ny vurdering.

VÆSKENDE SÅR: Bildene viser hvordan såret ble betent og væsket etter operasjonen. Foto: Privat

Plastikkirurgen Dr. Antonio Esaú i Santos har nå tatt jobben med å ordne brystene til Meidell. Via sin engelsktalende kollega Josue Nasciminto sier han til VG Nett at den første legen trolig har fjernet for mye hud fra brystene til Meidell, slik at såret har sprukket.

- Hun har stor infeksjonsfare nå, derfor venter vi på at sårbunnen skal gro nok til at vi kan transplantere hud fra andre steder på kroppen. Det gror fint, men vil ta enda litt mer tid før vi kan operere igjen, sier han.

HAR DU ERFARINGER MED PLASTISK KIRURGI I BRYSTENE?Del dem og diskutér her!

I mellomtiden er infeksjonsfaren så pass stor at den nye legen har frarådet 22-åringen å ta den lange flyturen hjem til Norge - og legegodkjennelse er nødvendig for å få gå om bord i flyet hjem med åpent sår.

Vil saksøke legen

TAR TID: Såret har grodd siden operasjonene i sommer, men fremdeles er infeksjonsfaren stor, og det må gro mer før brystet kan opereres igjen. Foto: Privat

- Det er fare for at komplikasjoner kan oppstå underveis, og det beste er å få gjort inngrepet før hjemturen, sier Nasciminto.

- Jeg har verken tid eller penger til dette. Dette er forferdelig og jeg vil bare få ordnet opp, sukker rogalandsjenta, som vil hjem til jobben på Bergen lufthavn Flesland, og har en øvelse i Heimevernet hun håper å rekke senere denne måneden.

Inngrepet vil koste drøye 30.000 kroner, ifølge Nasciminto. Fra før av har 22-åringen betalt 26.500 kroner for den første operasjonen, samt mellom 4000 og 6000 kroner til bandasje, antibiotika og andre medisiner. Nå har hun engasjert advokat, og forbereder søksmål for å få dekket det som ligger an til å bli en svært dyr operasjonsfadese.

- Jeg tror ikke han gjorde det med vilje, men at det ble sånn fordi han tar alt for mange pasienter. Det er for mye fokus på å tjene mest mulig penger, og for lite på kvaliteten på jobben. Dessuten vil jeg advare andre jenter mot å gå i samme fellen som meg, sier Meidell.

Av dokumentene til Meidell går det frem at den første legen mener den nye nærmest lyger når han sier at det ble fjernet for mye hud under det første inngrepet.

Men de norske plastikkirurgene Truls Ryder ved Volvat og Morten Kveim som driver Dr. Kveims Klinikk i Oslo, som begge har fått se bildene av Meidells bryst, mener det er åpenbart at det er

- BILLIG KAN BLI DYRT: - Oppfølging etter operasjonen kan være vanskeligere om operasjonen er utført i utlandet, advarer plastikkirurg Morten Kveim. Foto: Anne Elisabeth Næss

nettopp det som har skjedd.

- Uhyre sjelden

- Ut ifra bildene ser det ut som om såret er lukket for stramt, noe som vanligvis betyr at man har fjernet for mye hud. Deretter har det oppstått en infeksjon, og da får man slike sår som dette. Små sår kan oppstå i forbindelse med kirurgiske inngrep, men det er heldigvis langt mellom tilfeller som dette, sier Ryder til VG Nett.

- Det er nok helt riktig som det sies, at det har oppstått et sirkulasjonsproblem, altså at sårkantene ikke har fått nok sirkulasjon, det har blitt for stramt, og såret har sprukket. Det er uhyre sjelden det går som dette, sier Kveim.

Begge mener det burde være mulig for Meidell å få tillatelse til å fly hjem til Norge dersom sårene renses og bandasjeres godt før avreise, men understreker at de ikke kjenner denne spesifikke saken.

To mislykkede operasjoner til tross, Meidell er ikke redd for at den tredje operasjonen skal bli nok en nedtur.

- Han nye har 35 års erfaring og er blant de høyest rangerte i Brasil, mens han første hadde åtte års erfaring. Og uansett: Jeg har vel egentlig ikke noe valg - jeg vil bare hjem.

- Gjorde du godt nok forarbeid da du valgte å trosse rådene til norske leger om å redusere brystene før du har fått barn?

- Norske leger sa bare at jeg burde vente, ikke noe om at det var farlig andre steder. Jeg valgte jo en lege som hadde gjort nesten det samme på min søster med hell, og søkte etter dritt om ham på internett uten å finne noe. Jeg ser ikke helt hva mer jeg kunne gjøre, sier hun.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder