OMDISKUTERT: Menns toalettvaner har skapt så mye diskusjoner at det nå har blitt opprettet en Facebook-gruppe for menn som sitter når de tisser. Bildet, som er et illustrasjonsfoto, er hentet fra Ekebergrestauranten. Foto: Jan Petter Lynau

OMDISKUTERT: Menns toalettvaner har skapt så mye diskusjoner at det nå har blitt opprettet en Facebook-gruppe for menn som sitter når de tisser. Bildet, som er et illustrasjonsfoto, er hentet fra Ekebergrestauranten. Foto: Jan Petter Lynau

- Tissesitterne må ut av skapet

Bård Ketil Grønhaug mener det er stuerent for menn å tisse sittende. Nå verver han likesinnede på Facebook.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

AvSynnøve Åsebø

- De fleste gutter blir lært opp til å stå når de tisser, og de aller fleste fortsetter med det når de blir menn, men dette er en tilvenningssak. Vi må få sitterne ut av skapet, sier Bård Ketil Grønhaug som har startet en egen gruppe på Facebook for menn som tisser sittende.

Les også:Skolegutter må sitte og tisse

Gruppen «Association Of Men Sitting Down When Peeing» har så langt 84 medlemmer, og Grønhaug mener bestemt at alle disse er «sittere».

- Dette er først og fremst en vanesak, sier bergenseren, som ser mange fordeler med å sitte.

Facebook:«Association Of Men Sitting Down When Peeing»

Avslappende

- Jeg sto helt til jeg fikk en kjæreste som er sykepleier. Hun fortalte meg at en kan forebygge inkontinens og vannlatingsproblemer ved å velge å sitte, og siden har jeg gjort det. Jeg vil jo ikke være en mann på 40 år som tisser på meg, sier han.

- Og så er det jo avslappende, samtidig som en kan slå to fluer i en smekk, fortsetter han lattermildt.

VG skrev i går at elevene ved Tonsenhagen Aktivitetsskole må sitte og tisse.Saken diskuteres heftig her!

Grønhaug forventer å bli mobbet på neste fotballtrening, når han nå står frem som sittende. Han tror mange andre ikke tør å stå frem, eller snakke åpent om problemstillingen med venner. Det er også grunnen til at Grønhaug ønsker at temaet skal opp og fram i lyset.

- Dette kan jo virke litt komisk, men temaet er faktisk veldig tabubelagt, mener Grønhaug, som selv har diskutert det flere ganger, både med kjæresten og da han bodde i kollektiv.

Bare tull

- For mange handler det om å være macho eller ikke, men det er jo bare tull, fortsetter han.

Og Grønhaug kommer til å fortsette med sittingen - og med å verve flere til å sitte, i tiden som kommer.

- En får synes det er så lite macho som en vil, men det er ikke spesielt macho med vannlatingsproblemer heller, poengterer han.

Men urolog Trond Jørgensen, som jobber ved Volvat medisinske senter i Oslo, avkrefter at det er noen medisinsk grunn til å sitte i stedet for å stå.

- Enkelte føler at de får tømt seg bedre, men utover det er det ingen medisinske fordeler.

Urologen sier at det å sitte heller ikke forebygger inkontinens eller prostataproblemer hos menn.

- Dette handler først og fremst handler om smak og behag. Noen sitter, noen står, og noen gjør begge deler, sier Jørgensen.

Sjekk hvilken kjendis som «står fram» som sittende tisser i dagens VG!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder