LITT AV EN PLUGG! Ifølge nyhetsbyrået AFP veier denne nyfødte gutten 8,7 kilo. Her ved siden av en annen nyfødt baby. Foto: AFP

Denne nyfødte gutten veier 8,7 kilo

(VG Nett) Den tyngste babyen i Indonesias historie skal ha blitt født mandag.

Francis Lundh
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Ifølge nyhetsbyrået AFP har den 8,7 kilo tunge babyen, som ikke overraskende ble tatt med keisersnitt, ennå ikke fått noe navn.

- Operasjonen var krevende og det var vanskelig å få han ut. Beina hans var så store, sier gynekologen Binsar Sitanggang.

Den nyfødte gutten skal være frisk og ha god apetitt.

- Hvert eneste minutt er det nesten non-stop spising, sier legen.

Les også: Kjempebaby i Mexico

Han sier at han tror den ekstremt høye fødselsvekten kan skyldes at moren har diabetes, noe som kan føre til at fosteret får høye glukosenivåer og dermed blir større enn normalt.

Verdensrekord på over 10 kilo

I vinter vekket en 6,5 kilo tung nyfødt baby oppmerksomhet i USA, men nyfødte på størrelse med historien fra Indonesia har også vært rapportert.

Ifølge BBC ble en åtte kilos baby også født i Brasil i 2005 og også den gangen ble morens diabetes brukt som forklaring på den unormale fødselsvekten.

Ifølge samme sak skal verdens tyngste baby ha blitt født i 1879 i Canada, og skal ha veid 10,8 kilo. Det nyfødte barnet skal ha dødd 11 timer etter fødselen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder