KONKURRANSEKLAR: KMichael Phelps gjør konkurranse-comeback i bassenget. Foto: AP

- Kvinner tenner på menn med korte ben

Er du mann og har forholdsvis korte ben? Da er det trolig bare å ta tellefart og løpe rett inn i hjertet til det motsatte kjønn.

Kikka Krog
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Vel, merk deg ordet «forholdsvis». For ifølge britiske forskere er det høye menn med brede skuldre - og ben som er korte i forhold til overkroppen - som er de mest attraktive i kvinnenes øyne.

Dette kommer frem i en undersøkelse som nylig ble publisert i det anerkjente tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Science.

87 tilfeldig utvalgte forsøkspersoner ble eksponert for nærmere 80 svært nøyaktige 3D-gjengivelser av menneskekropper, der hodene ikke vistes. De fikk i oppgave å vurdere hvilke kropper de syntes var mest attraktive.

Symmetri

Slik tilfellet også er hos mange andre arter, viser disse funnene at symmetri danner grunnlaget for menneskers seksuelle preferanser. Men forskerne mener i tillegg å ha identifisert det de mener er selve tenningsformelen - en matematisk sammensetning av karaktertrekk, som når det gjelder menn, består av brede skuldre, små bryst og korte ben.

Men tro for all del ikke at det er Fred Flintstone-looken som får kvinner til å gå av hengslene. De korte bena må nemlig være akkompagnert av en lang og lekker overkropp - noe à la den amerikanske svømmeren Michael Phelps (23), eller de britiske skuespillerne Christian Bale (34) og Clive Owen (44).

Omvendt

Omvendt er det - ikke så overraskende - kortere kvinner med lange, slanke ben, kurvede hofter og store pupper som virker mest tiltrekkende på menn, som skuespiller og Nobelkonsert-vertinne Scarlett Johansson (24) og filmikonet Marilyn Monroe.

Ifølge psykolog Kristin Spitznogle tilsier all forskning at kvinner favoriserer høye menn når det gjelder valg av seksualpartner.

Hun tror ikke det nødvendigvis er mannens eventuelle korte ben som avgjør om en kvinne finner ham tiltrekkende eller ikke. Det hele handler om proporsjoner, mener hun.

Modellbransjen

- På kvinner verdsettes lange, slanke ben. Se bare på modellbransjen. Det er nok ikke kvinnens forholdsvis korte overkropp som avgjør om menn tiltrekkes av henne eller ikke. På menn er det derimot en vakker, muskuløs, langstrakt og velproporsjonert overkropp som er i fokus - og ikke i like stor grad bena, sier Spitznogle.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder