Nordmenn har stadig mindre sex

(VG Nett) Selv om nordmenn har stadig mindre sex, er de fleste av oss fornøyd med sexlivet.

Morten Øverbye
ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

Det viser de årlige resultatene fra Durex Global Sex Survey, der 150.000 personer over hele verden har besvart spørsmål om sitt sexliv.

Ifølge undersøkelsen har nordmenn stadig sjeldnere sex. Vi ligger litt under verdensgjennomsnittet, med 124 ganger i året. Det er en markert nedgang i forhold til fjorårets undersøkelse.

- Dette er et uttrykk for at vi får stadig dårligere tid. Man prioriterer ikke sexlivet, men er heldig hvis man klarer å sette av en halvtime to ganger i uken, sier Anne Sofie Andvik, ansvarlig for Durex i Norge til VG Nett.

I Norden er det likevel bare islendingene som har mer sex enn oss, med 136 ganger per år. Det er over verdensgjennomsnittet, som ligger på 127 ganger i året.

Aktive østeuropeere

Mest sex har ungarere med 152 ganger årlig . Også russere og bulgarere har sex over 150 ganger årlig.

Franskmennene toppet i fjor listen, men havner i år på en femte plass med 144 ganger årlig.

Langt etter kommer australierne (125), spanjoler (123), tyskere (120), italienere (119), amerikanere (118) og singaporere (96), de eneste som har sex færre enn hundre ganger i året.

Fornøyde svensker

Sverige har sjeldnere sex enn noe annet nordisk land, men er likevel mest fornøyd med sitt sexliv.

64 prosent av svenskene oppgir at de er fornøyd med sexlivet, mens 62 prosent av nordmennene og 61 prosent av danskene oppgir at de er fornøyd.

- Ja, det viktigste er vel at man er fornøyd, sier Charlotte Wessman i Durex Sverige til VG Nett.

På verdensbasis er kvinner mer fornøyd med sitt sexliv enn menn. 74 prosent av kvinnene oppgir at de er fornøyde, mot 72 prosent av mennene.

Verdensmestre i tilfeldig sex

Sju av ti nordmenn oppgir at de har hatt sex på det første møte med en partner.

Det er bare islendingene som har mer tilfeldig sex enn oss, med 71 prosent, mens seks av ti svensker oppgir at de har hatt sex på første møte.

Ifjor viste undersøkelsen at halvparten av oss ikke brukte kondom i møtet med ny sexpartner. Andvik sier at disse tallene ikke har endret seg i årets undersøkelse.

- Kondombruken i Norge ligger veldig stabilt, sier hun.
På verdensbasis er det 45 prosent som har oppgitt å ha opplevd sex på første møte.

I samtlige nordiske land blir sex bakfra angitt som den mest populære stillingen.

Resten av verden foretrekker den gamle misjonærstillingen. Hver femte person i verden oppgir dette som sin favorittstilling.

Mest sexy

Modeller, massører, leger, sykesøstre, flyvertinner og brannmenn er blant de yrkene som anses som de mest sexy i verden.

David Beckham topper listen over verdens mest sexy menn, mens Jennifer Lopez også i år kaprer førsteplassen på listen over verdens mest sexy kvinner.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder