KAKAOBØNNER MED GIFTSTOFF: Mørk sjokolade inneholder blant annet giftstoffet theobromin som finnes naturlig i kakaobønner. Men en person må ha et svært høyt inntak av sjokolade for å bli forgiftet. Hunder derimot kan dø ved et langt mindre inntak av stoffet. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
Sjokolade er bra for hjertesyke
Personer som overlever hjerteinfarkt og som spiser sjokolade to eller flere ganger i uken, har tre ganger så liten risiko for å dø av hjertesykdommer som de som holder seg unna godsakene.
Det viser en ny svensk forskningsstudie som er foretatt på svenske pasienter. Forskningsrapporten er publisert i siste utgave av tidsskriftet Journal of Internal Medicine.
Les også:20 matvarer for hjertet
Jo mindre sjokolade, jo mindre beskyttelse mot hjertesykdommer, er konklusjonen i studien. Den er den første som påviser en sammenheng mellom inntak av sjokolade og helsen til hjertepasienter, ifølge Imre Janzky ved Karolinska Institutet i Stockholm, som har ledet forskningsarbeidet.
Han presiserer at det er kun sjokolade som har velgjørende effekt, og ikke andre typer godterier, ettersom det er antioksidantene i kakaoen som har positiv innvirkning på pasientene.
Les også:Sjekk om maten din er sunn
Les også
- Iskaffe like kalorifylt som en middag
(VG Nett) De mektigste iskaffene på markedet inneholder like mange kalorier som et stort måltid, advarer en…Sjokoladen som verken smelter eller gjør deg fet
Ved et uhell har verdens største sjokoladeprodusent kommet opp med en sjokolade som inneholder hele 90 prosent færre…