KAKAOBØNNER MED GIFTSTOFF: Mørk sjokolade inneholder blant annet giftstoffet theobromin som finnes naturlig i kakaobønner. Men en person må ha et svært høyt inntak av sjokolade for å bli forgiftet. Hunder derimot kan dø ved et langt mindre inntak av stoffet. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX

Sjokolade er bra for hjertesyke

Personer som overlever hjerteinfarkt og som spiser sjokolade to eller flere ganger i uken, har tre ganger så liten risiko for å dø av hjertesykdommer som de som holder seg unna godsakene.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Det viser en ny svensk forskningsstudie som er foretatt på svenske pasienter. Forskningsrapporten er publisert i siste utgave av tidsskriftet Journal of Internal Medicine.

Les også:20 matvarer for hjertet

Jo mindre sjokolade, jo mindre beskyttelse mot hjertesykdommer, er konklusjonen i studien. Den er den første som påviser en sammenheng mellom inntak av sjokolade og helsen til hjertepasienter, ifølge Imre Janzky ved Karolinska Institutet i Stockholm, som har ledet forskningsarbeidet.

Han presiserer at det er kun sjokolade som har velgjørende effekt, og ikke andre typer godterier, ettersom det er antioksidantene i kakaoen som har positiv innvirkning på pasientene.

Les også:Sjekk om maten din er sunn

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder