Foto: Hanna Kristin Hjardar

Én av tre ansatte ved øyeavdelingen i karantene

110 av 311 ansatte ved øyeavdelingen ved Ullevål sykehus må holde seg borte fra jobb i 14 dager.

Artikkelen er over 37 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

Det opplyser pressevakt Hedda Holth ved Oslo universitetssykehus til VG mandag kveld.

Avdelingen, som de siste dagene er blitt hardt rammet av coronaviruset, har 60 leger. Resten av de ansatte er sykepleiere, forskere, laboranter og optikere.

Mandag kveld var fem ansatte testet positive for Coronasmitte, 43 ansatte er testet negative.

– Kun akutte behandlinger foretas nå ved øyeavdelingen, sier Holth.

Fredag kveld ble kjent at en ansatt ved avdelingen har fått påvist coronaviruset etter en ferietur i Nord-Italia. Den ansatte spurte selv tirsdag morgen om det var nødvendig å bli testet, men fikk beskjed om at det ikke var nødvendig.

– Dette er en utfordrende situasjon for pasienter og ansatte ved Øyeavdelingen, sier administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth i en pressemelding.

I tillegg til øyeblikkelig hjelp vil avdelingen utføre utvalgte prosedyrer i samarbeid med faglederne ved avdelingen, for å sikre at pasienter ikke får prognosetap i form av tapt eller redusert synsevne.

– Jeg har stor forståelse for både ansattes og pasienters uro rundt situasjonen. Vi følger utviklingen nøye fra dag til dag, med daglige planleggingsmøter, sier Bjørnbeth.

Alle de 186 pasientene som har vært ved den enheten hvor de fem smittede ansatte arbeider, er blitt kontaktet gjennom helgen med råd om karantene.

Totalt er 25 personer nå smittet av covid-19, melder FHI. Ingen av de smittede er alvorlig syke.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder