Advarer mot å legge pølser og hamburgere på grillen i sommer

Lege Tanja Kalchenko mener mange - lykkelig uvitende - skader helsen sin ved å legge for mye bearbeidet kjøtt på grillen i sommer.

  • Camilla Tryggestad Visjø
Publisert:

Grillsesongen er i gang, og i butikkhyllene finner man flust av ulike produkter man kan legge på grillen – ofte bearbeidet mat som pølser, hamburgere og spareribs.

Flere artikler

  1. WHO: Bacon, pølser og skinke er kreftfremkallende

  2. Pluss content

    Ny forskning: Maten som reduserer kreftfaren

  3. Vi spiser 76 kilo rødt kjøtt i året

  4. Pluss content

    Ekspertenes beste råd: Maten som er god for hjertet

  5. Maten som gir mindre risiko for kreft

Fra andre aviser

  1. Stor uenighet blant forskerne: Så lite rødt kjøtt bør du egentlig spise

    Bergens Tidende
  2. WHO: Kjøttprodukter kan være kreftfremkallende

    Aftenposten
  3. Vi drikker for mye melk, mener Harvard-professor. Susanna Holth (31) sier hun har fått det bedre uten.

    Bergens Tidende
  4. - Spis kjøtt med god samvittighet

    Bergens Tidende
  5. Ingen grunn til kjøttpanikk

    Aftenposten
  6. Må vi ha kjøtt på grillen?

    Bergens Tidende