Hovedinnhold

- Trent mamma gir lettere baby

VIKTIG MED MOSJON: En norsk studie viser at gravide kvinner som trener og er i bevegelse reduserer risikoen for å få føde for store barn. Foto: Modellklarert illustrasjonsfoto: Scanpix
VIKTIG MED MOSJON: En norsk studie viser at gravide kvinner som trener og er i bevegelse reduserer risikoen for å få føde for store barn. Foto: Modellklarert illustrasjonsfoto: Scanpix
(VG Nett) Ny norsk forskning viser at mødre som trener under svangerskapet reduserer risikoen for å føde for store barn.

Denne saken handler om:

Ifølge Folkehelseinstituttets nettsider er det nemlig knyttet store komplikasjoner til å føde barn med størrelse langt over gjennomsnittet, og er også sett i sammenheng med overvekt senere i livet.

Særlig ga trening seg utslag for førstegangsfødende, som hadde 28 prosents redusert risiko for å få barn med unormalt stor fødselsvekt dersom de trente jevnlig.

Forskerne fant ingen klar sammenheng ved om trening før svangerskapet og for store barn, minner man om at alle kvinner som planlegger å få barn har godt av fysisk aktivitet i forkant.

Tidligere denne uken vekket bildene av en 8,7 kilos nyfødt guttebaby oppsikt i flere internasjonale medier, og som ved flere andre rekordfødsler var mors diabetes oppgitt som årsak til den høye fødselsvekten.

Den norske studien stammer fra Mor og barn-undersøkelsen og er publisert i det internasjonale tidsskriftet Obstetrics & Gynecology.

Data fra 36869 svangerskap er analysert.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse