Hovedinnhold

- Thomas Beatie har født sitt andre barn

STOLT FAR: Thomas Beatie har i motsetning til de fleste andre fedre selv født sine barn. Foto: EPA
STOLT FAR: Thomas Beatie har i motsetning til de fleste andre fedre selv født sine barn. Foto: EPA
(VG Nett) Det skapte stor oppsikt da bildene av den høygravide mannen Thomas Beatie kom ut i fjor. Nå skal han ha født barn nummer to.

Denne saken handler om:

Og hvordan kan en mann føde barn? Svaret er ganske enkelt at Beatie tidligere i livet var en kvinne, men da han gikk gjennom en kjønnsskifteoperasjon beholdt han sin evne til å kunne få barn.

Ifølge ABC var det en naturlig fødsel da Beatie fødte sin sønn i går og det er Beaties kone Nancy som skalamme barnet.

Etter å ha født sitt første barn i juni i fjor, unnlot Thomas Beatie å fortsette med sine mannlige kjønnshormoner for å igjen kunne føde barn nummer to.

Det var via magasinet The Advocate at familien først valgte å stå frem i fjor.

- Å skjule en gravid mann er som å skulle skjule en 400 kilos gorilla. Nancy og jeg ønsket å fortelle historien vår med egne ord, før den kom ut, sa Thomas Beatie da.

- Kan skje i Norge

Han har også stått frem på forskjellige TV-program og fortalt om parets beslutning, og om opplevelsene rundt graviditeten.

Beatie har hele tiden fremhold at de er en ganske vanlig familie og sexolog Espen Esther Pirelli Benestad sa til VG Nett etter at den første graviditeten ble kjent at dette også godt kunne skje i Norge.

- Vi har levd i en veldig kjønnsorganrettet kultur, og tror at det å være mann sitter i penis og det å være kvinne sitter i skjeden. Mange har skjønt at dette er en begrensende måte å se kjønn på. Det sitter mellom ørene, sier Benestad.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse