Hovedinnhold

Store sykehuskutt i Midt-Norge

MÅ TÅLE KUTTE: St. Olavs hospital. Foto: VG
MÅ TÅLE KUTTE: St. Olavs hospital. Foto: VG
Prisvekst i byggebransjen har gjort St. Olavs-utbyggingen 140 millioner dyrere. Samtidig får hele Helse Midt-Norge ikke lånene som de planla.

Denne saken handler om:

St. Olavs hospital må dermed gjennomføre store kutt. Helse Midt-Norge har gått flere runder med Helsedepartementet om lån til nye investeringer, men i et brev datert 7. mars fastholdes den varslede lånerammen på 730 millioner for 2008.

I tillegg vil Molde sykehus og barneavdelingen i Ålesund trolig bli utsatt.

- Kutt på 140 millioner skaper store vanskeligheter for oss. Jeg er redd de regionale interessene blir satt opp mot hverandre, sier styreleder Kolbjørn Almlid i Helse Midt-Norge til Adresseavisen.

St. Olavs hospital får ikke kompensert for den varslede prisveksten i byggebransjen og må kutte ned utstyr og innredning, da i sentrene akutten og gastrosenteret.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse