Hovedinnhold

Sterk parfyme sendte 34 til sykehus

NEPPE FARLIG: En kvinnes overdrevne bruk av parfyme sendte 34 til sykehus. 12 av dem i ambulanse. Foto: Knut Erik Knudsen/VG
NEPPE FARLIG: En kvinnes overdrevne bruk av parfyme sendte 34 til sykehus. 12 av dem i ambulanse. Foto: Knut Erik Knudsen/VG
(VG Nett) En spesiell sak fra USA gir et innblikk i hvordan kollektiv helsefrykt kan utarte seg.

Denne saken handler om:

For i Fort Worth i Texas spredde det seg fullstendig panikk blant bankansatte etter at litt for sterk parfyme ble forvekslet med giftig gass, melder nyhetsbyrået AP.

Brannvesenet mistenkte først at det var karbonmonoksid som gjorde 150 mennesker syke og sendte 34 stykker til sykehus, derav 12 i ambulanse.

De ansatte mente at de følte seg svimle og kvalme og at de hadde problemer med å puste. Da brannvesenet undersøkte saken klarte de derimot ikke å finne spor etter noen giftige gasser i bygget.

Talsperson Kent Worley sier at det hele startet da to stykker klaget over svimmelhet da en medarbeider hadde sprayet store mengder parfyme på seg.

- Frykt er smittsomt

Deretter gikk det ut en melding på høytaleranlegget om at alle som følte de samme symptomene burde forlate bygningen, noe som førte til et massivt, innbilt utbrudd av sykdom.

Psykolog Mary Lynn Crow, sier til lokalavisen Star-Telegram.com at innbilte plager kan føles svært reelle.

- Tankene dine kan faktisk få deg til å føle deg uvel. Frykt er en av de mest smittsomme følelsene vi har, sier hun.

Den spesielle saken går nå i en rekke store internasjonale medier.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse