Hovedinnhold

Småtroll skader seg på datamaskinen

PASS PÅ: Plasser datamaskinen slik at ikke smårollingen kan rive den ned og få den over seg, advarer eksperter. Foto: Mattis Sandblad/VG
PASS PÅ: Plasser datamaskinen slik at ikke smårollingen kan rive den ned og få den over seg, advarer eksperter. Foto: Mattis Sandblad/VG
(VG Nett) Skader på småbarn forårsaket av datamaskiner har ført til titusenvis av sykehusinnleggelser i USA.

Denne saken handler om:

Ifølge BBC har en ny studie slått fast at 78.000 pasienter ble behandlet på sykehus for skader forårsaket av en datamaskin i USA mellom 1994 og 2006.

Kanskje ikke så overraskende er det småbarn under fem år som er mest utsatt, og forskjellige dataulykker har økt kraftig i løpet av trettenårsperioden.

Skadene flest barn har pådratt seg er fallskader i forbindelse med ledninger, eller at de drar ned monitorer som faller ned på dem.

Forskningen er publisert i American Journal of Preventive Medicine.

- Ytterligere forskning behøves etter hvert som dette allestedsnærværende produktet blir stadig mer integrert i livene våre, sier Lara McKenzie som står bak forskningen.

- Pass på løse ledninger

Britiske tall viser at over 2000 barn ble skadet av datamaskiner i 2002, og ett eksempel er med et lite barn som sølte væske ned i en laptop som siden tok fyr.

Foreningen Royal Society for the Prevention of Accidents har sett en tydelig økning skader i takt med at datamaskiner har blitt stadig mer populære.

- Plassér datamaskiner slik at ikke utforskende småbarn kan rive dem ned og som med alt annet av elektrisk utstyr: Vær oppmerksom på løse ledninger, sier en talsperson til BBC.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse