Hovedinnhold

Pass på vinterhuden

- men normal hud tåler det meste

Mange merker at huden tørker fortere ut i vinterkulden enn ellers i året, og det føles godt å ta på fuktighetskrem. Nødvendig er det derimot ikke.
Mange merker at huden tørker fortere ut i vinterkulden enn ellers i året, og det føles godt å ta på fuktighetskrem. Nødvendig er det derimot ikke.
DRAMMEN/BÆRUM (VG) Vinterhuden kjennes mykere og bedre ut med renseprodukter og fuktighetskremer. Men produktene hjelper ikke mot aldring eller rynker.

Denne saken handler om:

- Hver morgen bør du vaske huden og tilføre den dagkrem. På kveldene bør du rense huden med et renseprodukt, samt ha på nattkrem. Hver 4.-6. uke anbefales hudbehandling på et hudpleiesenter, sier Lier.

Hudens utseende blir også påvirket av hva du spiser.

Spis variert

- I utgangspunktet er det begrenset hva kostholdet kan gjøre for å bedre huden. Det beste rådet er å spise variert, sier ernæringsfysiolog Elisabeth Helsing. I tillegg bør vi styre unna røyk samt mye kjøtt og sprit.

- Røykere får gusten hud, og de som spiser mye kjøtt og fisk i et langt liv, får ofte rødmusset hud.

I tillegg er det viktig for huden at vi får i oss essensielle fettsyrer, som finnes i for eksempel fet fisk som makrell og laks.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse