Hovedinnhold

Infeksjon vanlig årsak til kreft

Hvert sjette krefttilfelle skyldes infeksjoner, ifølge ny forskning.

Denne saken handler om:

Virusinfeksjoner, bakterieinfeksjoner og parasitter forårsaker om lag 2 millioner krefttilfeller i året og 1,5 millioner dødsfall som følge av kreft i året, ifølge undersøkelsen, som er gjennomført ved Verdens helseorganisasjons kreftforskningsinstitutt IARC i Lyon i Frankrike.

Det er spesielt hepatitt B og C, humant papillomavirus og magebakterien Helicobacter pylori som forårsaker kreft, fastslår det i studien, som er presentert i forskningstidsskriftet The Lancet Oncology.

Ifølge IARC vil vaksinering og behandling med legemidler kunne forhindre mange av krefttilfellene.

Sammenlignet med tidligere studier viser den nye rapporten at antall tilfeller av kreft forårsaket av infeksjon har økt med en halv million de siste tolv årene.

Analysen fremhever også enkelte hull i vår kunnskap om utbredelsen og effekten av kreftfremkallende infeksjoner, spesielt i mindre utviklede land.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse