Hovedinnhold

Her blir skjønnhetskunder fiskemat

I AKSJON: Her kaster doktorfiskene seg over føttene til Tracy Roberts (33). Foto: AP Photo
I AKSJON: Her kaster doktorfiskene seg over føttene til Tracy Roberts (33). Foto: AP Photo
(VG Nett) På denne skjønnhetssalongen i USA får sushien endelig hevn.

Denne saken handler om:

Siste skrik i pedikyr er en skjell-settende opplevelse. På en skjønnhetssalong i Virginia lar kundene fisk spise føttene rene for død hud.

Doktorfisk

John Ho og kona Yvonne ville finne nye metoder for å kapre kunder. De hørte om doktorfiskene, som er blitt populære i Japan, og fikk definitivt napp.

- Så langt har 5.000 kunder benyttet seg av tilbudet, sier John Ho, eieren av skjønnhetssalongen Yvonne Hair and Nails, til nyhetsbyrået Associated Press.

Han har har hatt fiskepedikyr på menyen i fire måneder, og hevder at kundene er storfornøyde med de glupske fiskene.

Doktorfisken (Garra rufa) er en ferskvannsfisk fra Tyrkia, som opprinnelig lever i varme kilder med lite plankton. For å overleve, utviklet den en apetitt for døde hudceller.

Så fort kundene putter føttene ned i et basseng, kommer fisken ilende til og begynner å spise den døde huden på føttene. I motsetning til pirayaen stopper den tannløse doktorfisken når den kommer til levende hud.

(Saken fortsetter under bildet)

FISKEFÖR: Her får Tracy Roberts (til venstre), Patsy Fisher og Karin Reese føttene renset av de glupske fiskene. Foto: AP Photo
FISKEFÖR: Her får Tracy Roberts (til venstre), Patsy Fisher og Karin Reese føttene renset av de glupske fiskene. Foto: AP Photo

- Kiler litt

Tracy Roberts (33) hørte om den originale pedikyren på radio, og bestemte seg for å prøve.

- Jeg har drevet med idrett hele livet, og har alltid hatt træler på føttene. Dette er første gang noen har klart å fjerne dem fullstendig, sier Robert til AP.

Karin Reese (32), som også prøver fiskepedikyr for første gang, forteller om en lett kilende opplevelse.

- Det føles nesten som bena sovner, sier hun.

Fiskene gjør ikke jobben alene. Etter mellom 15 minutter og en halvtime med føttene i vann, får kundene en helt vanlig pedikyr.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse