Hovedinnhold

Fratatt Morgan fordi han var for fet

TILBAKE HOS MAMMA: Morgan Ekelund og moren Lo. Foto: ANDREAS HILLERGREN, AFTONBLADET
TILBAKE HOS MAMMA: Morgan Ekelund og moren Lo. Foto: ANDREAS HILLERGREN, AFTONBLADET
Som 13-åring ble Morgan Ekelund flyttet til fosterhjem fordi han var for tykk. Nå er han tilbake hos sin mor Lo, 20 kilo tyngre.

Denne saken handler om:

Da han ble hentet av barnevernet og satt i et hjem for kriminelle ungdommer veide han 128 kilo.

- De sa at vi bare skulle dra en liten tur og at jeg skulle få komme tilbake til skolen samme dag, sier Morgan, som nå er 16 år, til Aftonbladet.

Årsaken til at han ble flyttet fra moren var at legen hans mente at det var morens skyld at han var tykk og at det var å regne som mishandling. Det fikk han støtte for hos barnevernet og 13-åringen endte til slutt i et familiehjem.

Sjokkert

I TV-dokumentaren «Kalle fakta» forteller Morgan hvordan han ble mishandlet og at han flere ganger forsøkte å rømme hjem til sin mor. Hun fikk bare treffe han et fåtall ganger og fikk ikke ha telefonkontakt med sønnen. Lo er sjokkert over behandlingen de har fått.

- Det er vanskelig å forstå at noe sånt kan hende i Sverige. Hadde jeg mishandlet sønnen min, vært alkoholiker eller narkoman hadde det vært en annen sak. Men nå handler det om min sønns vekt, noe som vi har jobbet med siden han var liten, sier hun til Aftonbladet.

Etter to år er nå Morgan tilbake hos sin mor og tilbake på skolen.

- Jeg har blitt frastjålet over to år med mitt barn, sier moren.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse