Hovedinnhold

Flere voksne får ADHD-medisin

STERK ØKNING: Det skrives ut stadig mer ADHD-medisin. Foto: Illustrasjonsfoto: Scanpix
STERK ØKNING: Det skrives ut stadig mer ADHD-medisin. Foto: Illustrasjonsfoto: Scanpix
Siden 2006 har bruken av ADHD-medisin for voksne økt med over femti prosent. I fjor ble det behandlet tyve prosent flere enn året før.

Denne saken handler om:

Forskriving av ADHD-medisiner i Norge har økt kraftig de siste ti årene.

Les også: Bruker Omega-3 mot ADHD

I perioden fra 2006 til og med 2008 steg bruken med 55 prosent, skriver Dagens Medisin.

Les også: Kobler dårlig helse til ensomhet

Liten økning for barn

Fremdeles øker bruken hos både barn og unge og voksne. Mens økningen fra 2007 til 2008 var mer beskjeden for barn og unge under 20 år, med knappe ni prosent, er den større for voksne i alderen 20-60 år.

Les også: Overser jenter med ADHD

I fjor hadde antallet brukere steget med 20 prosent fra 2006.

Som forventet

I fjor ble det registrert i alt 8530 menn og kvinner mellom 20- 60 år som hadde hentet ut minst én resept på ADHD-medisin. Dette fremgår av tall fra Reseptregisteret ved Nasjonalt folkehelseinstitutt.

Avdelingsoverlege Nils Olav Aanonsen ved Avdeling for voksenhabilitering ved Ullevål universitetssykehus har lang erfaring med behandling av voksne med ADHD. Han synes ikke økningen er overraskende eller dramatisk:

- Dette er ingen stor økning - og heller ikke uventet. Hvis man følger retningslinjene for behandling av voksne med ADHD, kan vi fortsatt forvente en moderat økning i bruken av medisiner, sier Aanonsen til Dagens Medisin.

Sakjen er levert av www.dagensmedisin.no

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse