Hovedinnhold

Fikk implantert feil egg ved kunstig befruktning

GJORDE FEIL: Sykehuset i Wales legger seg flate etter tabben. Foto: Aftenposten
GJORDE FEIL: Sykehuset i Wales legger seg flate etter tabben. Foto: Aftenposten
(VG Nett) Et sykehus i Wales får hard kritikk etter at det implanterte et embryo i en kvinne som i virkeligheten tilhørte en annen.

Denne saken handler om:

Ifølge telegraph.co.uk tok kvinnen som fikk implantert feil befruktet egg abort etterpå.

Prøverørsbefruktning vil si at kvinnens egg blir befruktet utenfor livmoren, før det blir satt tilbake i kvinnen som så bærer frem barnet.

Les også: Her kjøper norske par en livmor

Paret som det befruktede egget tilhørte er fortvilet, ettersom det var deres siste av flere egg som hadde blitt befruktet flere år tidligere og så frosset ned. De frykter nå at dette var deres siste mulighet til å få flere barn.

- Skalv og gråt

- Vi satt som lenket til stolene våre. Vi var sjokkerte og begynte å skjelve og gråte. Jeg kunne ikke la være å tenkte at de hadde drept barnet vårt, forteller moren som har valgt å være anonym.

Sykehuset skal ha inngått en avtale om å betale paret et ukjent beløp, som britiske medier anslår til å være rundt en kvart million kroner.

- Vi unnskylder oss fullstendig for det som har skjedd. Dette var en sjelden, men ekstremt oppskakende hendelse for alle involverte, og vi tar det fulle ansvaret for det som har skjedd, sier Ian Lane ved Cardiff and Vale NHS Trust.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse