Hovedinnhold

Derfor stikker myggen deg

STIKK! Kanskje du er en av dem som er utstyrt med din egen myggspray? Foto: REUTERS
STIKK! Kanskje du er en av dem som er utstyrt med din egen myggspray? Foto: REUTERS
(VG Nett) Nå har forskere funnet svaret på hvorfor myggen stikker utvalgte personer.

Denne saken handler om:


Det verserer mange teorier om hvorfor noen er ekstremt utsatt for myggstikk mens andre aldri har fått et stikk i hele sitt liv.

Britiske forskere ved Rothamsted forskningsinstitutt i Hertfordshire mener de har funnet svaret.

Forskerne mener at noen mennesker utskiller sitt eget frastøtende innsektsmiddel. Noen personer omgir seg rett og slett med sin egne personlige myggspray som gjør dem usynlige for myggen.

Ifølge Sky News startet det hele med at forskerne studerte et antall fluer rundt en flokk med kuer og oppdaget at antallet ble mindre hvis enkelte kuer holdt seg borte. Forskerne fant ut at disse kuene utskilte ulike kjemiske signaler enn de andre i flokken.

Deretter studerte forskere hvordan gulfebermygg oppførte seg når de ble utsatt for lukt fra forskjellige personer.

Nå kan den nye oppdagelsen hjelpe de som alltid ender opp utallige myggstikk ute i naturen.

- Dette åpner for muligheten til å utvikle nye myggmidler som er langt mer effektive enn de som er på markedet i dag, sier professor Julia Goodfellow ved Det bioteknologiske og biologiske forskningsrådet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse