Hovedinnhold

Sju millioner babyer dør rett før eller etter fødselen

Fire millioner babyer dør hvert eneste år de første dagene etter fødselen mens ytterligere 3,2 millioner er dødfødte.

Denne saken handler om:

Tallet er mye høyere enn forventet, viser en undersøkelse som er omtalt i siste utgave av det britiske legetidsskriftet Lancet.

Den sørafrikanske undersøkelsen viser at de siste års store pengebidrag fra blant andre Bill og Melinda Gates' stiftelse har bidratt til å redde liv, men det er likevel langt fram til FNs mål om å halvere verdens fattigdom og helseproblemene knyttet til den innen 2015.

I mange land blir dødfødte ikke engang registrert, men de sørafrikanske forskerne har ved hjelp av statistiske modeller utarbeidet anslag for drøyt 100 land.

- Andelen dødfødte varierer fra fem av 1.000 fødsler i rike land til 32 av 1.000 fødsler i Sør-Asia og Afrika sør for Sahara, konstaterer forskerne.

- De fleste av disse babydødsfallene kunne ha vært unngått, slår de fast.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Helse

Se neste 5 fra Helse