Hovedinnhold

Vegtrafikksentralen: - Få på vinterdekkene!

HER KOMMER VINTEREN: Om kort tid vil veiene du kjører på ligne mye på denne. Da gjelder det å ha dekkene i orden. Foto: Statens vegvesen
HER KOMMER VINTEREN: Om kort tid vil veiene du kjører på ligne mye på denne. Da gjelder det å ha dekkene i orden. Foto: Statens vegvesen
(VG Nett) Fortsatt ikke vinterskodd? Det er det på tide å gjøre noe med.

Denne saken handler om:

Mange av oss har en tendens til å drøye dekkskiftingen til snøen fysisk faller ned i hodene på oss.
Det kan fort straffe seg.

- Hvorfor vente så lenge som mulig? Kjører du piggfritt så er det ingenting i veien for å legge om med en gang, sier Astrid Damli ved Vegtrafikksentralen Region Midt til VG Nett.

LES OGSÅ:Nå starter bulkesesongen - skift dekk nå

Såpeglatte veier

De siste dagene er det blitt meldt om såpeglatte veier flere steder i landet.

På rikvsei 35 mellom Gardermoen og Lunner skled flere biler av veien i løpet av morgentimene.

- Det var så glatt at folk hadde problemer med å gå på veien. Til og med ambulansen hadde problemer med å bremse opp, forteller bilist Joachim Glomvik, som passerte ulykkesstedet tidlig tirsdag morgen.

LES OGSÅ:Advarer mot såpeglatte veier

Vinter på vei

Også lenger nord i landet har vinteren meldt sin ankomst.

På riksvei 705 på Langsvola i Sør-Trøndelag lå det et tykt snødekke på veien tidlig tirsdag morgen.

Har du tips om snø og glatte veier?Kontakt VG Nett her

I Oslo-området råder Vegtrafikksentralen folk til å legge om til vinterdekk så fort som mulig, da det er meldt om minusgrader både på natterstid og om morgenen de neste dagene.

I Tromsø har det vært et travelt døgn for redningsselskapene.

Vaktleder Ronny Heim i Falck Redning sier til Itromso.no at de mandag kveld ble kontaktet av flere som hadde kjørt utfor veien eller kjørt seg fast i snøen.

- Det var nok mange som fortsatt kjørte på sommerdekk, sier han til nettstedet.

- Tar førerkort på stedet

Nattefrost betyr isete ruter for dem som ikke er så heldige at de kan ha bilen stående innendørs. Slurver du med isskrapingen, kan du i verste fall bli fotgjenger.

- Dette er noe vi har særlig fokus på nå i overgangsperioden med kulde på nettene. Ved graverende tilfeller vil vi ta førerkortet på stedet, sier UP-sjef Runar Karlsen til Nettavisen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor