Hovedinnhold

Tilbakekaller VW-modeller

POPULÆR: VW Touran ble i juni tilbakekalt fra norske butikker av importøren Harald A. Møller. Foto: LARS H. JACOBSEN
POPULÆR: VW Touran ble i juni tilbakekalt fra norske butikker av importøren Harald A. Møller. Foto: LARS H. JACOBSEN
(VG Nett) To av den mest solgte Volkswagen-modellen tok fyr i Danmark i juni. Nå tilbakekaller VW-importøren Harald A Møller modellen.

Denne saken handler om:Det er bransjebladet bilnytt.no som melder at det ikke bare er Peugeot som har problem med brennende biler.

For andre gang på et halvt år har den danske Volkswagen-importøren informert Færdselsstyrelsen i det danske Transport- og Energiministeriet om brannfare på VW Touran diesel. Rapportering til Færdselsstyrelsen skjer rutinemessig når det dreier seg om feil som rammer flere biler, skriver Bilnytt.

Peugeot fikk bred medieomtale da det ble avdekket branntilløp på 307 tidligere denne måneden. Peugeot-importøren vil nå innkalle alle Peugeot 307 til kontroll etter flere selvantennelser som følge av kortslutning i en kontakt.

- Den aktuelle kontakten ble kun brukt i en produksjonsserie fra 2001 til juni 2003. Vi har derfor ingen grunn til å tro at denne svakheten skal forekomme på biler produsert etter juni 2003. Vi vil likevel kontrollere alle 307-modeller i Norge, totalt 15 000 totalt, slik at eierne kan føle seg trygge, sier PR- og informasjonsansvarlig i Peugeot Norge, Endre Johansen.

Første gang Volkswagen hadde problemer med Touran var i desember. Da var det problemer med utette drivstoffpumper. I forrige uke måtte den danske importøren for annen gang rapportere at Danmarks nest mest solgte varebil er brannfarlig. Da feilen ble funnet, bestemte den danske importøren seg for å tilbakekalle 962 biler.

- Vi vil innkalle alle bilene av denne typen som er solgt i Norge, sier adm. direktør Erik Andresen i Harald A Møller, ifølge Bilnytt. Det dreier seg om Touran med 2,0-140 hk dieselmotor, produsert i perioden oktober 2003 til mai 2005 - i alt 226 biler i Norge.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor