Hovedinnhold

Sportsbileiere drar damer ... men ekteskapssjansene er mindre

DAMEMAGNET: Dyre sportsbiler øker sjansen for korte forhold med kvinner. Foto: DPA
DAMEMAGNET: Dyre sportsbiler øker sjansen for korte forhold med kvinner. Foto: DPA
Menn som kjører rundt i dyre sportsbiler får lettere korte forhold med kvinner, men ekteskapssjansene blir mindre.

Denne saken handler om:

Dette går frem av en stor studie som ble publisert i det anerkjente tidsskriftet «Journal of Personality and Social Psychology.»

Hele 1000 personer deltok i forskningsprosjektet.

- Studiet viser at produkter som for eksempel Porsche har samme funksjon som fjærene til en påfugl for noen menn, sier Jill Sundie, professor i markedsføring ved universitet i San Antonio, Texas, og ansvarlig for studiet.

Les: Kvinner: - Vi er best til å kjøre bil. 

Uforpliktende

Akkurat som påfuglen bruser med fjærene for å vise seg for damene, bruker mange menn dyre eksklusive biler for å vise seg frem for det motsatte kjønn.

- Folk føler at det å eie en sportsbil får dem til å fremstå som mer attraktiv livspartner, men mye tyder på at de i så fall sender feil signaler til kvinnene, sier Sundie til E-Science News. Flertallet av kvinner oppfatter nemlig den råflotte pengebruken på en dyr bil som et signal at mannen er interessert i uforpliktende sex og ikke noe annet.

Les: Panserpike tar hevn mot frekke menn. 

Ikke romanse

Når kvinner bruker masse penger på iøynefallende ting gjøres dette ifølge forskerne ikke for å få en romanse, som det ofte er tilfelle med menn.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor